Slot voelt mee met Geertruida: 'Bijzonder knap hoe gefocust hij is'

Reacties

Lutsharel Geertruida heeft razendsnel zijn rug gerecht na het mislopen van een transfer naar RB Leipzig. Volgens Arne Slot laat de Feyenoord-verdediger tegenover zijn medespelers totaal niet merken teleurgesteld te zijn.

Slot voelt mee met Geertruida: 'Bijzonder knap hoe gefocust hij is'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Geertruida was dicht bij een overstap naar de Duitse topclub, maar de deal ketste af. Slot heeft goede hoop dat de 23-jarige Oranje-international niet alsnog verkocht wordt deze zomer. 'Het is niet mijn bedoeling dat Lutsharel alsnog vertrekt, maar als trainer heb je daar niet overdreven veel invloed op. Bij Leipzig ontstond een zware blessure bij een andere centrale verdediger, waardoor daar een verandering van gedachte is gekomen. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat hij weggaat', zei Slot vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie.

Slot liet tijdens het persmoment blijken veel waardering te hebben voor de mentale veerkracht die Geertruida toont. 'Toen het niet door bleek te gaan heb ik hem die dag nog gebeld. Eigenlijk heeft hij daarna precies gedaan wat ik van hem verwacht had: op een heel goede manier reageren, ook naar de groep toe. Hij laat richting zijn medespelers niet zien teleurgesteld te zijn en hij vindt het ook geweldig om voor Feyenoord – zijn club – te spelen. Hij is met zijn volle focus bij aanstaande zondag. Dat vind ik bijzonder knap voor een speler van zijn leeftijd die voor het eerst zoiets meemaakt', liet Slot weten.

Slot gaf aan vanuit zijn hoedanigheid als trainer gemengde gevoelens te hebben overgehouden aan de ontwikkelingen rond Geertruida: 'Het is nooit vervelend als een speler met zijn kwaliteiten bij je blijft. Maar naast trainer ben ik ook mens. Ik kan me ook in hem als mens verplaatsen en dan snap ik dat daar teleurstelling bij komt kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.