Optimisme bij Cambuur ondanks vervelende herinnering

Reacties

Ondanks de 6-1 nederlaag van eerder dit seizoen werkt SC Cambuur met vertrouwen toe naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo van komende zondag (14.30 uur). Trainer Marcel Keizer verwacht niet dat het weer zo'n vaart zal lopen als op 22 augustus, toen de inmiddels voor Saint-Étienne spelende Oussama Tannane met vier goals de grote man was in Leeuwarden.

Optimisme bij Cambuur ondanks vervelende herinnering

Keizer was toen coach van FC Emmen, maar weet het nog maar al te goed. 'Ik heb die wedstrijd toen uiteraard gezien, het was een vervelend duel met een ontketende Tannane. Maar goed, zo'n wedstrijd kan er in een seizoen een keer tussen zitten. Wij gaan er vanuit dat het zondag een andere wedstrijd gaat worden', zegt Keizer op de Cambuur-website.

Niet alleen omdat Cambuur onder leiding van de opvolger van de opgestapte Henk de Jong twee weken terug zijn eerste zege van 2016 boekte, maar ook omdat de nummer zeventien van de Eredivisie afgelopen zondag heel even mocht ruiken aan een punt in De Kuip. ' Tegen Feyenoord speelden we met de goede intentie en waren we dichtbij een resultaat', aldus Keizer.

Oussama Tannane scoorde ruim een half jaar vier keer tegen SC Cambuur, een avond die de Leeuwarders snel willen vergeten.
Oussama Tannane scoorde ruim een half jaar vier keer tegen SC Cambuur, een avond die de Leeuwarders snel willen vergeten.

'Maar daar heb je niks aan', vervolgt Keizer. 'We hebben nu gewoon punten nodig. Wel is het zo dat overwinningen alleen komen als je veel arbeid levert en als team de juiste intenties hebt. Wat dat betreft zijn de jongens de laatste weken goed met elkaar en het team bezig. Ze denken en discussiëren goed mee. Al met al gaan we optimistisch richting Almelo.'

Er valt immers iets te halen in het Polman Stadion. Heracles verloor de laatste vier competitieduels en op eigen veld bovendien met grote cijfers van AZ (3-6) en Roda JC Kerkrade (0-5). Keizer blijft collega John Stegeman lof toezwaaien. 'De laatste weken zijn de resultaten dan misschien iets minder, ze staan niet voor niks waar ze nu staan. Heracles heeft gewoon een goed voetballende ploeg.'

Op bezoek bij de nummer negen van de Eredivisie draaft Cambuur mogelijk op met een verzwakt middenveld. Sjoerd Overgoor en Sander van de Streek kunnen wellicht niet meespelen. 'Sjoerd heeft wat last van zijn hamstring en Sander van zijn rug', aldus Keizer. 'Beide mannen hebben vandaag wel voor het eerst weer meegetraind, maar het is nog even afwachten of ze een reactie krijgen.' Martijn van der Laan is ziek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.