Optie na optie valt af voor Hazard: pensioen komt erg dichtbij

Reacties

De toekomst van Eden Hazard is na zijn vertrek bij Real Madrid nog altijd ongewis. De 32-jarige Belg werd al aan behoorlijk wat clubs gelinkt, maar tot op heden liet de aanvaller niks van zich horen over zijn toekomst. Er gaan zelfs geluiden dat de 126-voudig international zijn voetbalschoenen helemaal aan de wilgen hangt en van zijn pensioen gaat genieten.

Optie na optie valt af voor Hazard: pensioen komt erg dichtbij
© Pro Shots

In 2019 maakte Real Madrid nog 115 miljoen euro over naar Chelsea voor de diensten van Hazard. In de Spaanse hoofdstad kon technisch begaafde aanvaller de hoge verwachtingen nimmer waarmaken, mede doordat hij veelvuldig met blessures kampte. In La Liga kwam de Belg zodoende in vier seizoenen tot slechts 54 wedstrijden.

Begin juni deelde Real Madrid een verklaring dat het doorlopende contract van Hazard werd ontbonden. De ex-speler van Lille en Chelsea was vanaf dat moment clubloos. Ook zit zijn interlandloopbaan er na 126 wedstrijden voor De Rode Duivels op. Hazard kreeg een afscheid in de rust van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Oostenrijk (1-1), toen hij in een cabrio rondgereden werd door het Koning Boudewijnstadion.

Belgische media schreven daarna dat Hazard zijn loopbaan kon vervolgen in Canada om aan de slag te gaan bij Vancouver Whitecaps FC. Ook werd de Belg in verband gebracht met een overstap naar Inter Miami FC, waar Lionel Messi inmiddels furore maakt. Eén van de laatste geruchten is dat Hazard bij RWD Molenbeek in België zou gaan spelen. De promovendus heeft zijn broertje Kylian als troef in de selectie zitten en zou willen profiteren van diens aanwezigheid. Tegenvaller voor Molenbeek is dat Kylian het grootste gedeelte van het seizoen uit de roulatie is met een kruisbandblessure. Het samenspelen zou daardoor nog een behoorlijk tijd op zich moeten laten wachten. Eerder stonden de broertjes al tegelijkertijd onder contract bij Lille en Chelsea.

In Spanje zijn ze van mening dat de vork anders in de steel zit. Mundo Deportivo schrijft dat Hazard een overstap naar een andere stad dan Madrid helemaal niet zitten. Zodoende zou de Belg dicht bij huis moeten kijken om een nieuwe club te vinden. Rayo Vallecano, Getafe of Atlético Madrid hebben echter tot op heden geen interesse in de Belg, waardoor er volgens de krant nog maar een conclusie mogelijk is: voetbalpensioen.

De situatie begint steeds nijpender te worden voor Hazard nu veel clubs al middenin de voorbereiding zitten en hij sinds begin juni nagenoeg stil zit. Wie weet kiest de voormalig aanvoerder van de Belgische nationale ploeg voor een stap naar zijn vaderland. Hazard kwam nog nooit op het hoogste niveau van België uit.

Spelersprofiel

E. Hazard


Geboortedatum:
7 januari 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
La Louvière
Nationaliteit
België
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.