Oppermachtig PSV loopt historisch snel uit naar 0-3 in Alkmaar

PSV heeft grote indruk gemaakt in de openingsfase van de topper tegen AZ. In mei 1982 scoorden de Eindhovenaren voor het laatst sneller drie keer in een uitwedstrijd in de Eredivisie.

AZ
AZ
0 - 4
PSV
PSV

PSV startte geweldig in Alkmaar. Na eerste pogingen van Malik Tillman en Johan Bakayoko was er in de negende minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Luuk de Jong benutte een strafschop en tekende met de 0-1 voor het honderdste Eredivisie-doelpunt van PSV in dit kalenderjaar.

In de elfde minuut liep het team van Peter Bosz via Ismael Saibari al uit naar 0-2. Er was geen houden aan voor AZ in de openingsfase. PSV maakte in de zestiende minuut al de 0-3. Sergiño Dest scoorde met een schot in de verre hoek nadat de bezoekers op indrukwekkende wijze hadden omgeschakeld na balwinst op eigen helft.

PSV scoorde dus ruim veertig jaar geleden voor het laatst sneller drie keer in een uitwedstrijd in de Eredivisie. Dat gebeurde tegen MVV. In Maastricht liep de score toen uiteindelijk op tot 1-7.