Oppassen met Van Dijk: 'Richt je op vijf jaar, niet vijf weken'

Reacties

Liverpool-clubicoon Jamie Carragher maant tot kalmte rond de terugkeer van Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger maakte afgelopen donderdag zijn rentree in bijna een jaar, maar Liverpool doet er goed aan om voorzichtig te doen met de aanvoerder.

Oppassen met Van Dijk: 'Richt je op vijf jaar, niet vijf weken'
© Pro Shots

Van Dijk raakte op 17 oktober zwaar geblesseerd in een duel met Everton, daardoor miste de Oranje-international het EK van deze zomer. Donderdag speelde hij 21 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC, wat tot grote vreugde leidde bij iedereen die Liverpool een warm hart toedraagt en bij Van Dijk zelf uiteraard.

Carragher probeert de verwachtingen te temperen bij Sky Sports. 'Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn en ik denk dat Jürgen Klopp dat ook is. We moeten niet verwachten dat Liverpool automatisch kampioen wordt nu Van Dijk terug is. Hij heeft een serieuze blessure opgelopen en hij moet er zeker van zijn dat hij niet te snel gebracht wordt.'

De oud-verdediger, die zijn hele carrière op Anfield afwerkte, denkt dat Liverpool er baat bij heeft om aan de lange termijn te denken. 'Als hij terugkeert op zijn oude niveau, is hij de beste centrumverdediger van de wereld. Dat is iets wat Liverpool wil voor de komende vijf, zes jaar. Niet voor de komende vijf, zes weken', doelt de Engelse analist op een mogelijk snelle terugslag als Van Dijk te snel wordt gebracht.

Van Dijk krijgt nog diverse kansen om in oefenwedstrijden te werken aan zijn fitheid. Voordat Liverpool het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen opneemt tegen het gepromoveerde Norwich City zijn Bologna (dubbel oefenduel), Athletic de Bilbao en Osasuna de sparringpartners.

Van Dijk werkte de afgelopen maanden hard aan zijn herstel

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.