Opnieuw opdoffer voor Benfica in aanloop naar clash met Ajax

Benfica kent een bijzonder slechte voorbereiding op het Champions League-duel met Ajax van komende woensdag. Op de nederlaag bij Belenenses van afgelopen zaterdag volgde vrijdagavond een verlies in eigen huis tegen Moreirense, de nummer twaalf van de Primeira Liga.

Benfica
Benfica
1 - 3
Moreirense
Moreirense

De ploeg van trainer Rui Vitória kwam nog wel op voorsprong. Jonas tikte de bal binnen na een pass van João Félix. Drie minuten later stonden de bezoekers echter alweer naast Benfica toen Chiquinho raak schoot na een snelle uitbraak.

Daar bleef het niet bij voor Moreirense, dat nog voor rust op 1-3 kwam. Nuno Pedro zorgde op aangeven van Arsenio voor de voorsprong en Mamadou N'Diaye kreeg van afstand alle ruimte om uit te halen en daarmee voor de derde goal van Moreirense te zorgen. Daarmee was de eindstand al bereikt. Met nog een kwartier op de klok moest Benfica-verdediger Jardel er nog af met een directe rode kaart.

Met een beetje pech bedraagt de achterstand van Benfica op FC Porto en Sporting Braga na het weekend vier punten. Rio Ave en Sporting Portugal komen ook nog in actie en kunnen Benfica bij winst naar de vijfde plek doen zakken. Het treffen met Ajax begint woensdag om 21.00 uur.