Pijnlijke nederlaag voor Ajax-opponent Benfica

Benfica heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in de Portugese competitie. Na het 1-0 verlies in de Champions League tegen Ajax op dinsdag verloor Benfica ook op bezoek bij Belenenses.

Belenenses
Belenenses
2 - 0
Benfica
Benfica

De ploeg van trainer Rui Vitória riep het onheil over zichzelf af. In de 32ste minuut miste Eduardo Salvio een penalty en vier minuten later maakte doelman Odisseas Vlachodimos aan de andere kant een overtreding op Belenenses-middenvelder Lica, waarna de thuisploeg via Eduardo Henrique wel scoorde vanaf de stafschopstip.

In de 42ste minuut volgde de tweede klap. Verdediger Jardel stond te slapen bij een uitbraak van Belenenses, waarna Alhassane Keita voor de neus van Vlachodimos opdook en de tweede treffer binnenschoof. Na rust bracht Vitória verschillende aanvallende versterkingen, waaronder de oude spits Jonas, maar Benfica kwam niet meer tot scoren.

Met de nederlaag verzuimde Benfica de koppositie te heroveren in de Primeira Liga. Sporting Braga staat eerste met een punt meer dan Benfica. FC Porto kan zondag bij een zege op Feirense de koppositie grijpen. Benfica ontvangt over elf dagen Ajax in de Champions League, in de vierde speelronde van de groepsfase. De achterstand op Ajax en Bayern München bedraagt vier punten.