Benfica denkt al aan revanche na verlies bij 'toptegenstander' Ajax

De teleurstelling was groot bij Benfica na de late nederlaag in de Champions League tegen Ajax (1-0). Hoewel beide ploegen kansen kregen, leek het duel in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Tot Noussair Mazraoui Ajax in extase bracht. Volgens Benfica-trainer Rui Vitória had zijn ploeg eerder moeten toeslaan.

'Dit was natuurlijk niet het resultaat waarvoor we gingen of dat we verdienden', zei de oefenmeester op de website van de UEFA. 'We hebben goed gespeeld tegen een toptegenstander. We kwamen hier om te winnen, niet voor een gelijkspel. Uiteindelijk verwachtten we de goal niet meer, maar die viel wel. Dat deed pijn, maar het was wel de realiteit.'

De bezoekers kregen in de Johan Cruijff Arena genoeg mogelijkheden om een doelpunt te maken, zag ook de trainer. 'In de Champions League moet je scoren als je zo veel kansen krijgt als wij tegen Ajax. Zeker in de eerste helft. Maar als je dat niet doet, is er een kans dat de tegenstander het wel doet. Toch blijf ik positief, we moeten door. We kunnen de volgende ronde nog halen. We spelen nu twee keer thuis, dan moeten we die wedstrijden maar winnen.'

Verdediger Jardel dacht meteen aan revanche in Lissabon. 'We hadden er behoorlijk de pest in na al het werk dat we hebben verricht. We speelden geweldig. We creëerden veel kansen, alleen scoren lukte niet. Het was een wedstrijd die in balans was. Helaas krijg je dan in de laatste minuut de goal tegen. We moeten zo doorgaan. De volgende keer spelen we thuis, dan moeten we weer zo goed spelen en winnen voor ons publiek.'