Opnieuw is strafschop aanzet voor succes Real Madrid in titelrace

Reacties

Real Madrid heeft ook de achtste wedstrijd sinds de hervatting gewonnen. Alavés was niet bij machte de koploper van La Liga te laten struikelen.

Opnieuw is strafschop aanzet voor succes Real Madrid in titelrace
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Alavés
Alavés

Het was een beetje improviseren geweest voor trainer Zinedine Zidane door de absentie van verdedigers Marcelo, Nacho, Dani Carvajal en Sergio Ramos. In defensief opzicht was het zoeken voor de Madrilenen, die van geluk mochten spreken dat Alavés in de eerste helft niet profiteerde. Joselu en Oliver Burke lieten na het debuut van Juan Muñiz als vervanger van de ontslagen trainer Asier Garitano een positieve start te geven.

De Koninklijke bleef schade bespaard op weg naar de achtste zege op rij. Opnieuw leidde een beslissing van de scheidsrechter tot de eerste stap in de richting van een volgend succes. De laatste weken was er veel discussie geweest over de arbitrage die op de hand zou zijn van Real Madrid. De Koninklijke had de laatste twee duels gewonnen dankzij strafschoppen die veel stof hadden doen opwaaien. Ook tegen Alavés kreeg Real dus een penalty, waarmee een reeks uit 2006 werd geëvenaard.

Dit keer was er geen twijfel over de juistheid van de beslissing van de scheidsrechter, die in de tiende minuut na een domme overtreding van Ximo Navarro op Ferland Mendy naar de stip had gewezen. Normaal gesproken is het een klusje voor Ramos, maar bij absentie van de aanvoerder mocht Karim Benzema aanleggen vanaf elf meter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Franse spits klaarde de klus en stond vroeg in de tweede helft aan de basis van de tweede Madrileense treffer. Marco Asensio dacht aanvankelijk dat zijn 2-0 op aangeven van Benzema geen doorgang kreeg vanwege buitenspel. Op advies van de VAR ging het licht van rood naar groen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee was de wedstrijd tussen David en Goliath beslist. Alavés, dat door vijf nederlagen op rij in de gevarenzone is beland, bezorgde Thibaut Courtois nog wel wat werk. De Belgische doelman onderstreepte met zijn achttiende clean sheet van het seizoen zijn klasse, zoals Benzema met zijn goal en assist zijn verkiezing tot Speler van de Maand juni bevestigde.

Met de overwinning groeide de voorsprong van Real Madrid op Barcelona weer naar vier punten met nog drie duels te gaan. Alavés staat nog net boven de rode streep.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.