Opnieuw enorme coronaproblemen bij strijd om Copa América

Reacties

Zondagavond gaat de strijd om de Copa América van start en de aanloop naar het toernooi verloopt door het coronavirus uiterst rommelig. Venezuela heeft vlak voor het begin vijftien nieuwe spelers moeten oproepen. Bondscoach José Peseiro maakt zich ernstige zorgen.

Opnieuw enorme coronaproblemen bij strijd om Copa América
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
3 - 0
Venezuela
Venezuela

Venezuela komt zondagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd in actie tegen Brazilië, dat op het laatste moment als gastland is aangewezen. Het toernooi om de Copa América zou eigenlijk in Colombia en Argentinië gehouden worden, maar die landen haakten vanwege coronaproblemen af. Ondanks het feit dat ook Brazilië hard geraakt is door het virus, is het evenement naar het grootste land van Zuid-Amerika gegaan.

Zondagavond wordt dus de openingswedstrijd afgewerkt en Venezuela lijkt niet bepaald klaar te zijn voor dit duel. Door een corona-uitbraak zijn er op het laatste moment twaalf leden van het eerste elftal, waarvan acht spelers, weggevallen. Bondscoach Peseiro heeft geen halve maatregelen genomen en direct vijftien nieuwe spelers opgeroepen. Hij houdt er immers rekening mee dat er nog meer van zijn internationals positief zullen testen. 

Peseiro heeft door de vele wisselingen niet erg goede hoop voor de ontmoeting met Brazilië. 'We spelen straks met elf spelers die nog nooit eerder samengespeeld hebben', mopperde de Portugees. De wedstrijden in het toernooi, waar tien landen aan deelnemen, worden gespeeld in lege stadions.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.