Opnieuw consternatie rond EL-kraker: AZ wijkt uit naar Facebook

Reacties

Ook de tweede Europa League-kraker tussen AZ en Celtic wordt donderdagavond niet uitgezonden op de Nederlandse televisie. De gepikeerde Alkmaarders wijken dus maar uit naar Facebook en sneren richting de vaderlandse tv.

Opnieuw consternatie rond EL-kraker: AZ wijkt uit naar Facebook
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Celtic
Celtic

Vorige week speelden de Alkmaarders en de Schotten hun heenwedstrijd op Celtic Park, die wedstrijd was toen alleen te zien via Celtic TV, tegen betaling. ESPN probeerde de rechten binnen te halen, maar rechtenhouder Celtic maakte een andere keuze. 'Buitengewoon teleurstellend', vond AZ toen. 'Zo’n affiche, dat bovendien van enorm belang is voor het Nederlands voetbal, verdient het om uitgezonden te worden. Voor AZ onduidelijke redenen zijn de rechtenhouder en Nederlandse broadcasters niet tot elkaar gekomen.'

Die redenen zijn nu blijkbaar wat duidelijker. Donderdag moet AZ in eigen huis de 2-0 nederlaag zien weg te poetsen, maar ook dit keer is er geen Nederlandse zender die het duel uitzendt. 'Nadat biedingen voor deze wedstrijd bij ons waren binnengekomen, begrijpen we nu ook beter waarom vorige week door Celtic geen overeenkomst is gesloten', zo reageert directeur Robert Eenhoorn met een sneer richting de Nederlandse televisiezenders.

Hij vervolgt: 'Vanuit het buitenland is er meer dan voldoende serieuze interesse, maar bij de Nederlandse zenders ligt dat blijkbaar anders. Deze ontwikkeling is niet goed voor het Nederlands voetbal en wat ons betreft een mooie uitdaging voor de toekomstig directeur van de NL League', zo verwijst hij naar de nieuw op te richten competitie-organisatie, die er mede voor moet zorgen dat de Eredivisie meer status en aanzien krijgt in Europa.

AZ heeft nu besloten om de wedstrijd (gratis) uit te zenden via het eigen Facebook-kanaal. De uitzending start om 19.55 uur. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.