Opmerkelijke stelling Laporta: 'Dembélé is beter dan Mbappé'

Reacties

Barcelona zet alles op alles om Ousmane Dembélé een nieuw contract te laten tekenen. Voorzitter Joan Laporta liet zich al meermaals lovend uit over de aanvaller en gaat deze keer wel heel ver: hij stelt dat hij Dembélé beter vindt dan diens landgenoot (en Real Madrid-doelwit) Kylian Mbappé.

Opmerkelijke stelling Laporta: 'Dembélé is beter dan Mbappé'
© Pro Shots

Dembélé kwam in de zomer van 2017 als opvolger van Neymar naar Barcelona, maar heeft in zijn periode in Spanje al te maken gehad met het nodige blessureleed. Mede daardoor heeft de aanvaller de hoge verwachtingen (nog) niet kunnen waarmaken. Bij Barcelona houdt men echter veel vertrouwen in Dembélé, die nu nog over een aflopend contract in Camp Nou beschikt.

Laporta wil deze verbintenis maar wat graag verlengen. 'We hebben een goede relatie met hem en hij wil zelf ook graag blijven', zei de Barcelona-voorzitter bij TV3. 'Wij willen ook graag dat hij blijft, omdat hij een geweldige speler is. Ik ben zeer enthousiast over Dembélé. Voor mij is hij beter dan Mbappé.'

De 24-jarige Dembélé speelde tot dusver 121 wedstrijden voor Barcelona, waarvan pas drie in het lopende voetbaljaar. De aanvaller maakte afgelopen weekend met een invalbeurt tegen Villarreal zijn rentree en zou zaterdag tegen Real Betis opnieuw zijn opwachting kunnen maken. Op zijn persconferentie heeft hoofdtrainer Xavi gezegd dat Dembélé nu honderd procent fit is.

Xavi kreeg ook de vraag of hij Dembélé op de tribune zou zetten, als blijkt dat de Fransman niet gaat bijtekenen. 'Dat is niet de bedoeling', benadrukte de trainer. 'Als hij bij ons onder contract staat, moet hij gewoon spelen. Daar ben ik heel duidelijk over, al is het maar vanwege het imago van de club. Ik overweeg die optie (om Dembélé te passeren, red.) dus niet. Maar ik wil sowieso niet negatief denken.'

Ferran Torres
Xavi hoopt in januari vers bloed te kunnen verwelkomen. Een van de spelers die in beeld is, is Ferran Torres van Manchester City. Laporta bevestigde dat de aanvaller in beeld is. 'Maar zo zijn er nog veel meer spelers. We moeten afwachten hoe alles zal verlopen', aldus de preses.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.