Opmerkelijk moment bij Arsenal: Xhaka weigert de aanvoerdersband

Reacties

Granit Xhaka heeft na de overwinning van Arsenal op Brentford wat uit te leggen aan de supporters. De middenvelder weigerde in het competitieduel van zaterdagmiddag de aanvoerdersband om zijn arm te schuiven. Het komt hem op social media op behoorlijk wat kritiek te staan.

Opmerkelijk moment bij Arsenal: Xhaka weigert de aanvoerdersband
Arsenal
Arsenal
2 - 1
Brentford
Brentford

Alexandre Lacazette begon het duel met Brentford als aanvoerder en in de 84ste minuut werd de aanvaller naar de kant gehaald. Hij gaf de aanvoerdersband aan zijn vervanger Eddie Nketiah en de invaller probeerde deze door te geven aan Xhaka. De middenvelder liet echter duidelijk merken dat hij de band niet wilde hebben. Nketiah kwam vervolgens uit bij Kieran Tierney.

Het is niet precies duidelijk waarom Xhaka de aanvoerdersband weigerde. De Zwitser was al eens de vaste captain van Arsenal, al duurde dat niet lang: een maand nadat Unai Emery Xhaka tot aanvoerder had benoemd, kreeg de middenvelder het na een wissel tegen Crystal Palace aan de stok met de eigen aanhang. Hij moest zijn band niet lang hierna weer inleveren.

Piers Morgan, een bekende mediapersoonlijkheid in Engeland en tevens een hartstochtelijk Arsenal-fan, liet na het incident van zaterdagmiddag direct van zich horen op Twitter. Xhaka zelf is nog niet voor een camera verschenen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.