Opmars Man United gestuit door Everton na opmerkelijke goal

Reacties

Na twee knappe overwinningen in de Premier League en een ruime winstpartij op AZ in de Europa League heeft Manchester United zondagmiddag punten verspeeld in de competitie. Everton hield een punt over aan het bezoek aan Old Trafford, daar had de club wel een discutabele goal voor nodig.

Opmars Man United gestuit door Everton na opmerkelijke goal
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Everton
Everton

Man United was bezig aan een opmerkelijke reeks. Voor de club Tottenham Hotspur en Manchester City trof in de Premier League, werd er gelijkgespeeld tegen Sheffield United en Aston Villa, terwijl het Europa League-duel met Astana verloren ging. Na zo'n slechte reeks werden de twee competitietoppers tegen alle verwachtingen in gewonnen.

Na de zeges op Tottenham en de stadgenoot werd ook AZ verslagen in de Europa League, waardoor Man United met een goed gevoel de thuiswedstrijd tegen Everton inging. Het liep echter allemaal anders. Na diverse kansen voor Jesse Lingard, Marcus Rashford en Daniel James was het Everton dat op voorsprong kwam.

De openingstreffer was discutabel, omdat keeper David de Gea door Dominic Calvert-Lewin en Yerry Mina werd gehinderd na een corner (zie foto boven). Het Everton-duo kwam niet bij de bal, maar Man United-verdediger Victor Lindelöf liet zich verrassen. Hij kon bij de tweede paal de bal niet meer ontwijken en maakte op schlemielige wijze een eigen goal.

In de tweede helft werd Everton teruggedrongen door Man United en bracht manager Ole Gunnar Solskjaer de jonge Mason Greenwood, tegen AZ nog goed voor twee goals. De achttienjarige aanvaller liet Old Trafford tien minuten na zijn invalbeurt juichen. Met een schuiver was hij een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de langverwachte en gewenste 1-1.

4000
Dat het uitgerekend Greenwood was die de belangrijke goal maakte, paste perfect in het grote nieuws in Engeland deze week. Tegen Everton zat er immers voor de 4000ste (!) keer op rij in ieder geval één zelfopgeleide speler in de wedstrijdselectie van Man United. Greenwood kwam op zesjarige leeftijd terecht in de opleiding van Man United, hij maakte alweer zijn zevende goal in de hoofdmacht.

Hoewel Man United in de slotfase aanzette om de winst alsnog te forceren, bleef het bij 1-1. Everton zal het punt vieren, maar Moise Kean zal niet met een glimlach terugkijken op het duel. Voor de spits was de wedstrijd tegen Man United een volgend dieptepunt in zijn Everton-carrière. Twintig minuten voor tijd werd hij als invaller ingebracht, een minuut voor tijd werd hij zonder geblesseerd te zijn weer naar de kant gehaald door Duncan Ferguson, die ongeslagen blijft sinds hij werd aangesteld bij Everton.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.