Schade voor Ajax valt mee na 'schaatsbaan' in Zwolle

Reacties

Ajax kan woensdag tegen Bayern München een beroep doen op Donny van de Beek, Kasper Dolberg, Andre Onana én Hakim Ziyech. Het kwartet is, mits het de laatste training goed doorstaat, inzetbaar tijdens de laatste wedstrijd in Groep E (aftrap 21.00 uur).

Schade voor Ajax valt mee na 'schaatsbaan' in Zwolle

In aanloop naar het duel met Bayern waren er een flink aantal twijfelgevallen voor Ajax-trainer Erik ten Hag, die zaterdag op bezoek bij PEC Zwolle (1-4) twee spelers geblesseerd zag uitvallen. In de 33ste minuut ging Van de Beek naar de kant met een bovenbeenblessure en acht minuten later moest Onana de strijd staken vanwege een hamstringkwetsuur. Eerder was Dolberg vanwege knieklachten al afgehaakt voor het bezoek aan Zwolle.

De verwachting was dat Ziyech tegen PEC zijn rentree zou maken, maar de spelmaker bleef de hele wedstrijd op de bank. Ziyech miste door een knieblessure die hij bij de nationale ploeg van Marokko opliep drie wedstrijden van Ajax, maar tegen Bayern kan hij zijn rentree maken.

Coëfficiëntenkoning Ajax strijdt om zeldzame groepswinst

Ten Hag denkt niet dat de blessures komen door vermoeidheid. 'Ik denk dat je altijd wel wat tegenkomt. Gelukkig hebben we een grote selectie, waardoor we blessures kunnen opvangen. Afgelopen weekend hebben we op kunstgras gespeeld, of een schaatsbaan zoals je wilt. Op allerhoogste niveau horen dit soort velden niet, in Nederland is dat helaas wel het geval. We hopen dat we iedereen aan boord hebben om de strijd aan te gaan, maar we moeten de laatste trainingen even afwachten, we hebben geen zekerheid.'

Voor beide clubs staat woensdag de eerste plaats in Groep E op het spel. Bayern München staat na vijf duels op dertien punten en heeft aan een gelijkspel voldoende voor de groepswinst en daardoor een geplaatste status bij de loting voor de achtste finale. Ajax moet in de Johan Cruijff Arena winnen om de eerste plaats over te nemen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.