Opluchting en knokpartij na heldenrol Memphis

Reacties

Het winnende doelpunt van Memphis Depay tegen Olympique Marseille was zeer belangrijk voor Olympique Lyon in tijden van sportieve crisis. De uitslag (2-3) zorgde zondag niet alleen voor opluchting bij Lyon, maar ook voor escalatie na het laatste fluitsignaal.

Opluchting en knokpartij na heldenrol Memphis

Memphis, met wie eerder in het voorbije weekend een uitgebreid interview verscheen, maakte als invaller de 2-3 in blessuretijd. Met een knappe kopbal was de aanvaller opnieuw beslissend in een topper, net als eerder dit seizoen tegen Paris Saint-Germain. Daardoor meldt de 34-voudig international zich maandag als de held van Lyon bij Oranje voor de interlands tegen Engeland en Portugal.

De manier van juichen, waarbij Memphis zijn shirt uittrok en op de grond smeet, was tekenend voor de zucht van verlichting bij Lyon. De zevenvoudig Frans kampioen (voor het laatst in 2008) deed door Memphis' treffer enorm belangrijke zaken in de strijd om Champions League-plaatsing. Eerder deze week kreeg Lyon juist nog een enorme dreun te verwerken met de uitschakeling in de Europa League door CSKA Moskou. Na afloop van het duel met Marseille werd de naam van Memphis gescandeerd in de kleedkamer (zie video).

'Er is maar een ding dat zeker is in het leven en dat is de dood', begon trainer Bruno Genesio na afloop tegen L'Équipe zijn boodschap aan de critici. 'We hebben allemaal het vermogen om dingen te veranderen, alleen degenen die niets van voetbal snappen, kunnen conclusies trekken na elke wedstrijd.'

Knokpartij
Memphis hield een gescheurde wenkbrauw over aan de heetgebakerde Ligue 1-kraker, maar was niet betrokken bij de strijd na afloop. Ook richting en in de catacomben knokten de spelers van Marseille en Lyon met elkaar. Aanleiding was de duw van Adil Rami aan het adres van voormalig PSV'er Marcelo, die daarop na afloop provocerend zijn shirt met rugnummer 6 (het aantal punten dat Lyon pakte tegen Marseille) toonde aan het thuispubliek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.