Opgeluchte Til denkt terug aan vertrek bij Feyenoord

Reacties

Guus Til mag zich eindelijk dan toch voor het eerst kampioen van Nederland noemen. De 26-jarige middenvelder koos in 2022 voor PSV met het scenario in gedachten dat zondag uitkwam.

Opgeluchte Til denkt terug aan vertrek bij Feyenoord
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Dit is het derde seizoen op rij dat Til in de top van de Eredivisie actief is. In het seizoen 2021/22 werd hij als huurling derde met Feyenoord, vorig seizoen volgde een tweede plaats met PSV. Nu is het eindelijk raak voor de aanvallende middenvelder, die direct beaamde dat het succes bijzonder is voor hem. 'Vooral ook omdat je weggaat bij Feyenoord en dat zij dan kampioen worden. Dan hik je er toch een beetje tegenaan. Dan voelt dit als een opluchting', liet Til weten bij ESPN.

Til werd door PSV in de zomer van 2022 overgenomen van Spartak Moskou. Hij wilde niet spreken van een reddingsboot, wat de presentator wel deed. Til: 'Ik had wel gewoon opties, maar uiteindelijk heb ik voor PSV gekozen omdat ik dit wilde meemaken. Het is geweldig dat het gelukt is.'

Kort na de kampioenswedstrijd tegen Sparta vond de PSV'er het lastig om te beoordelen of hij van de buitenwereld de waardering krijgt die hij verdient. Intern is dat zeker wel het geval, benadrukte Til. 'Ik vind het belangrijker dat mensen die wat van het spelletje snappen weten hoe belangrijk ik kan zijn. De rest kan me niet zo schelen', zei de man die dit seizoen in de Eredivisie direct betrokken was bij zestien treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.