Opgeluchte Ten Hag is openhartig over pijnpunt Man Utd

Reacties

Erik ten Hag is erg blij voor Andre Onana en Harry Maguire. De twee hadden het eerder dit seizoen niet makkelijk bij Manchester United, maar werden na de benauwde zege op FC Kopenhagen in de schijnwerpers geplaatst door hun manager.

Opgeluchte Ten Hag is openhartig over pijnpunt Man Utd
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Maguire zorgde in de 73ste minuut van de derde groepswedstrijd in de Champions League voor de bevrijdende 1-0. De Engelsman mocht vervolgens Andre Onana nog dankbaar zijn voor het feit dat hij matchwinner werd. De ex-Ajacied stopte in de zevende minuut van de extra tijd een strafschop van Jordan Larsson. 'Ze speelden allebei goed en Onana had vlak na rust al een belangrijke redding. Het is een geweldige avond geworden. De redding van Onana in de slotminuut was subliem', zei Ten Hag tegenover TNT Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Nederlander vond dat de ingevallen Christian Eriksen met zijn creativiteit ook een belangrijke rol had gespeeld. De Deen begon dus op de bank, omdat Ten Hag in eerste instantie koos voor een middenveld met Sofyan Amrabat, Scott McTominay en Bruno Fernandes. Hij gaf na afloop toe dat hij dit seizoen vaak zoekende is geweest bij de invulling van de middenlinie en de defensie. De vastigheden die er vorig seizoen waren, ontbraken in de voorbije twee maanden regelmatig bij de club die zo wisselvallig aan het seizoen is begonnen.

Ten Hag stelde zich kwetsbaar op bij het bespreken van de problemen: 'Vorig seizoen waren we zo constant, met een erg goede achterhoede en Casemiro daarvoor. We hadden voortdurend de controle. Dit seizoen hebben we veel wisselingen moeten doorvoeren achterin. Daardoor verdwenen de vastigheden en was er minder samenhang op het middenveld. We hebben moeite met het vinden van de juiste balans. Ik weet zeker dat de vastigheden uiteindelijk weer terugkeren, dat er een fundament komt waar we op voort kunnen borduren.'

Tegen Kopenhagen moest Ten Hag vanwege blessures nog verdedigers Luke Shaw, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Aaron Wan-Bissaka missen, terwijl Casemiro geschorst was.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.