Opgeluchte Lam revancheert zich: 'Speelde gewoon een draak van een wedstrijd'

'Het ging beter vandaag. Slechter kon ook niet', concludeerde een opgeluchte Thomas Lam na de 2-2 van PEC Zwolle op bezoek bij Fortuna Sittard. Hij scoorde op fraaie wijze uit een vrije trap, waardoor PEC Zwolle een puntje overhield aan het bezoek in Sittard.

Fortuna Sittard
2 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'Ik wilde me revancheren ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente. Ik mag blij zijn over mijn spel vandaag. Die goal zat er lekker in. Jammer dat we geen drie punten pakken', analyseerde Lam na afloop voor de camera van FOX Sports. Vorige week ging namelijk alles mis voor de captain van PEC. Hij ging tot twee keer toe in de fout en werd nog voor de rust gewisseld door coach John Stegeman, die zijn aanvoerder tegen Fortuna wel gewoon weer opstelde.

'Ik loop al een tijdje mee en ben geen jonge jongen meer. Ik speelde gewoon een draak van een wedstrijd dus hij had alle recht om me voor rust te wisselen. Als je een jonge jongen bent, moet je misschien even wachten tot de rust met wisselen, maar ik ben ervaren zat. Ik ben mentaal sterk', aldus Lam. 'Zoiets mag je gewoon niet overkomen. Ze zeggen altijd dat je in je carrière één draak van een wedstrijd speelt. Hopelijk was dit die van mij. Vanaf nu wil ik graag weer vooruitkijken', aldus de Fin, die vond dat zijn ploeg verdiend had te winnen.

Stegeman gaf voor de wedstrijd tegen Fortuna aan dat iedereen een keer een off-day kan hebben en stelde Lam dus gewoon op. 'Een prachtige goal van Thomas, hartstikke mooi', zei de PEC-coach, die zelf ook onder druk staat bij PEC. Vorige week wachtten supporters de bus op en vroegen om het ontslag van de trainer. 'Je krijgt klop, het sentiment is negatief. Als je jezelf dan vandaag twee keer terugknokt van een achterstand, dan ben ik heel content. De mentale weerbaarheid van deze ploeg is heel goed', zo klonk het bij Stegeman.

De PEC-coach gaf zijn ploeg dan ook de complimenten: 'Ik vind dat we een knappe prestatie hebben geleverd. Ik ben tevreden en dat is niet vaak zo. Zeker voor de tweede helft moet ik mijn ploeg een groot compliment geven. We hadden ze eventjes liggen, maar we moeten dan geduldiger zijn. Maar aan de bal was het na rust echt goed. We konden goed de vrije mensen vinden. Maar ik vind dat we misschien wel drie punten bij hadden moeten schrijven.'