Opgeluchte Italianen zwijgen over discutabel strafschopmoment

Reacties

Italië heeft het EK-ticket dat ternauwernood werd veiliggesteld simpelweg verdiend, vindt Gianluigi Donnarumma. Luciano Spalletti gaf na de zenuwslopende ontknoping tegen Oekraïne toe dat hij niet gerust was geweest op een goede afloop.

Opgeluchte Italianen zwijgen over discutabel strafschopmoment
© Ziggo Sport
Oekraïne
Oekraïne
0 - 0
Italië
Italië

Italië mocht maandagavond in Leverkusen op neutraal terrein niet verliezen van Oekraïne, dat moest winnen om het team van Spalletti van de tweede plaats te stoten in Groep C. Gescoord werd er uiteindelijk niet in de thriller. Wel was Oekraïne in de extra tijd dicht bij een strafschop. Dat scheidsrechter Jesús Gil Manzano na het duel tussen Mykhailo Mudryk en Bryan Cristante niet naar de stip wees en dat ook de VAR niet ingreep, zal bij menig kijker tot verbazing hebben geleid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die discutabele beslissing waarbij de Italianen erg goed wegkwamen, kwam opvallend genoeg niet ter sprake in de eerste interviews bij RAI Sport. Wel deelde Spalletti complimenten uit aan Oekraïne: 'We waren erg goed in de eerste helft en hadden dat tot uitdrukking moeten laten komen in de score. Dat deden we niet en daarna werd het een uitputtingsslag, waarbij het niet langer alleen om voetbal ging. Oekraïne liet zien een erg goed team te zijn, een team dat ons veel problemen bezorgde.'

Donnarumma hield de nul en stond zo in het middelpunt van de Italiaanse feestvreugde. 'Dat wij naar het EK gaan, hoort simpelweg zo. Wij zijn de titelverdedigers en we willen die trofee opnieuw winnen', zei de ambitieuze doelman vol zelfvertrouwen, ondanks de moeizame kwalificatie. 'We zijn erg blij. We staan nu waar we horen te staan. Ik ben zo trots. Ik wil alle supporters bedanken. Ze kunnen zich niet voorstellen hoezeer ze ons hebben geholpen bij het verdedigen in de slotminuten. Laten we dit gaan vieren', sloot de Europees kampioen af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.