Opgeleefde Ramos hoopt na lange afwezigheid bij Spanje nog op WK

Reacties

Sergio Ramos (36) hoopt nog altijd op een uitnodiging van de Spaanse bondscoach Luis Enrique voor het WK in Qatar. De 180-voudig international van La Roja is na een lange periode vol blessures inmiddels een vaste waarde bij Paris Saint-Germain.

Opgeleefde Ramos hoopt na lange afwezigheid bij Spanje nog op WK
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 2
PSG
PSG

Ramos heeft dit seizoen al meer officiële wedstrijden voor PSG gespeeld (zeventien) dan in het gehele vorige seizoen (dertien). De Spanjaard kampte in zijn eerste jaar in Parijs met een slepende kuitblessure, maar is nu een vaste waarde bij trainer Christophe Galtier. Ramos miste nog geen minuut bij PSG in de groepsfase van de Champions League. De Parijzenaars, al zeker van een ticket voor de achtste finales, sluiten de groepsfase woensdagavond in Turijn af tegen Juventus.

Op een persconferentie ging Ramos in op zijn huidige rol bij PSG. 'Vorig jaar was heel zwaar voor mij door blessures en omdat ik me na al die jaren bij Real Madrid moest aanpassen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. Gedurende mijn carrière was ik nooit zo lang geblesseerd. Ik heb nooit gedacht aan het einde van mijn loopbaan. Het leven biedt uitdagingen en die ga ik niet uit de weg. Ik ben nu blij in Parijs. Ik denk dat ik nog jaren op het hoogste niveau kan spelen. Als je er zoveel aan doet, pluk je daar de vruchten van', zei de viervoudig Champions League-winnaar.

WK-ambitie
Ramos hoopt zich dit seizoen op tijd in de kijker te hebben gespeeld van de Spaanse bondscoach Luis Enrique. In maart 2021 kwam Ramos voor het laatst in actie voor de nationale ploeg. 'Iedereen weet wat het voor mij betekent om het shirt van Spanje te dragen. Ik voel me goed, maar uiteindelijk is het aan Luis Enrique, voor wie ik veel respect heb. Ik heb nog altijd de hoop dat ik op het WK ga spelen, ik wil erbij zijn in Qatar', aldus Ramos. Spanje speelt in de groepsfase van het WK tegen Costa Rica, Duitsland en Japan.

Op 25 maart 2021 was Sergio Ramos tegen Griekenland voor het laatst aanvoerder van Spanje.
© Pro Shots
Op 25 maart 2021 was Sergio Ramos tegen Griekenland voor het laatst aanvoerder van Spanje.

Het contract van de voormalig wereldkampioen en Europees kampioen met Spanje loopt na dit seizoen af bij PSG. Ramos kan nog weinig vertellen over zijn toekomst. 'Ik ben nu alleen maar bezig met de duels die gaan komen. Ik wil daarin mijn beste niveau halen. Wat er aan het einde van het seizoen gebeurt, zien we dan wel. Ik ben PSG dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan en ik hoop hen nu te kunnen terugbetalen met prijzen.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.