Opgeleefd Schalke klimt op in zinderende degradatiestrijd

Reacties

Schalke 04 heeft mede door een kolderieke blunder de degradatieclash met VfL Bochum gewonnen. Die Königsblauen zijn door de zege op bezoek bij de concurrent niet langer de hekkensluiter in de Bundesliga.

Opgeleefd Schalke klimt op in zinderende degradatiestrijd
© Pro Shots
VfL Bochum
VfL Bochum
0 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Er valt over te twisten of er sprake was van een opmars bij Schalke. De volksclub verloor sinds 24 januari niet meer en bleef vijf Bundesliga-duels op rij ongeslagen, maar speelde in die reeks wel vier keer gelijk. De overwinning op concurrent VfB Stuttgart gaf vorige week al hoop. Zaterdagmiddag kreeg die bevrijdende zege in Bochum een passend vervolg.

Met een beschamende eigen goal hielp Bochum-doelman Manuel Riemann de bezoekers vlak voor rust aan een voorsprong. De 34-jarige keeper zat mis bij een voorzet en tikte de bal daarna door een misverstand erg klunzig zijn eigen doel in: 0-1. Bij het verdedigen van die voorsprong moest Schalke het doen zonder Thomas Ouwejan en Sepp van den Berg, die ontbraken vanwege een blessure. Het team van Thomas Reis bleef defensief overeind en liep in de 79ste minuut via Marius Bulter uit naar een 0-2 voorsprong. De 29-jarige aanvaller scoorde vorige week ook al tegen Stuttgart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bochum leek daarna de spanning terug te brengen, maar een goal van Keven Schlotterbeck werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Schalke heeft na pas de vierde competitieoverwinning van het seizoen negentien punten. De status van hekkensluiter is overgedragen aan Bochum en de 'veilige' vijftiende plaats komt erg dichtbij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Union Berlin
Union Berlin
0 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Voor de derde keer op rij heeft Union Berlin niet gewonnen in de Bundesliga. De club die Ajax uitschakelde in de knock-outfase van de Europa League moet zo pas op de plaats maken in de top van de Duitse competitie. Net als twee weken geleden tegen Schalke (0-0) had Union moeite om door een compacte defensie heen te spelen. Het spel maken is niet bepaald de grote kwaliteit van het team van Urs Fischer.

De Zwitserse coach liet Sheraldo Becker tot de negentigste minuut binnen de lijnen staan en had met wissels geprobeerd voor impulsen te zorgen, maar dat was tevergeefs. Wel mag de defensie met basisspeler Danilho Doekhi zich door opnieuw de nul te houden de op één na minst gepasseerde defensie noemen, na de verdediging van Bayern München.

Overige uitslagen:


Za 4 mrt. 2023

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
VfL Bochum
34
10
5
19
40-72
-32
35
15
FC Augsburg
34
9
7
18
42-63
-21
34
16
VfB Stuttgart
34
7
12
15
45-57
-12
33
17
Schalke 04
34
7
10
17
35-71
-36
31
18
Hertha BSC
34
7
8
19
42-69
-27
29
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.