Opgekrabbeld Rangers maakt tiende Celtic-titel op rij geen zekerheid

Reacties

De tijd dat Celtic simpelweg een maat te groot was voor aartsrivaal Rangers FC lijkt nu toch echt voorbij te zijn. De kampioen van de laatste negen jaar verloor zaterdag voor de tweede keer op rij een Old Firm in eigen huis. Connor Goldson was deze keer de grote man bij Rangers.

Opgekrabbeld Rangers maakt tiende Celtic-titel op rij geen zekerheid
© Pro Shots
Celtic
Celtic
0 - 2
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Celtic en Rangers verdeelden jarenlang de landstitels in Schotland, voordat laatstgenoemde club in 2012 failliet ging en een doorstart moest maken op het vierde niveau. De gevallen grootmacht keerde na drie kampioenschappen in vier jaar tijd terug naar de Premiership en daarmee keerde ook de Old Firm terug. Het verschil tussen Celtic en Rangers bleek echter groot te zijn. De burenruzie leverde eigenlijk altijd een overwinning voor The Hoops op.

In 2018 werd Steven Gerrard aangesteld als manager van Rangers en met de Liverpool-icoon voor de groep werd er in december voor het eerst in lange tijd weer eens een Old Firm gewonnen. Dat was in eigen huis, maar vorig seizoen wist Rangers ook te winnen op Celtic Park. Dat gebeurde zaterdagmiddag opnieuw. Verdediger Goldson sloeg twee keer toe, met een rake kopbal en een schot uit een klutssituatie, en werd daarmee de matchwinner.

Met de overwinning verstevigt het dit seizoen nog ongeslagen Rangers zijn koppositie in de Schotse Premiership. De ploeg van Gerrard staat nu op 29 punten: vier meer dan Celtic, dat nog wel een duel tegoed heeft. Het moge duidelijk zijn dat een historische tiende landstitel op rij absoluut geen zekerheid is voor Celtic.

Premiership

Stand Premiership 2020/2021

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Glasgow Rangers
33
28
5
0
78-10
+68
89
2
Celtic
33
20
9
4
66-24
+42
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.