Opgebloeide Dybala behoedt Juventus hoogstpersoonlijk voor blamage

Reacties

Lokomotiv Moskou heeft het Juventus flink lastig gemaakt. In Turijn ontsnapte De Oude Dame aan een pijnlijk resultaat.

Opgebloeide Dybala behoedt Juventus hoogstpersoonlijk voor blamage
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou

Matthijs de Ligt stond na het weekend ongewild in de schijnwerpers na een niet toegekende strafschop na vermeend hands van de Oranje-international. Tegen Lokomotiv Moskou hadden de criticasters andermaal reden om vraagtekens te zetten bij de verdediger. Hij verloor rond de middenlijn een luchtduel met Éder. Het bleek de opmaat voor de verrassende openingstreffer van Lokomotiv Moskou. Uiteindelijk was het Aleksey Miranchuk die het gebrek aan Turijnse daadkracht afstrafte: 0-1.

Het was de eerste kans van de gasten, die met een waslijst aan afwezigen (onder anderen Jefferson Fárfan en Fedor Smolov) niet met de grootste verwachtingen naar Italië waren afgereisd. Maar het spel van Juventus bood voldoende reden voor meer optimisme bij Lokomotiv.

In de tweede helft voerde Juventus de druk op het Russische doel op. Na vergeefse pogingen van onder anderen Cristiano Ronaldo met vrije trappen en van invaller Gonzalo Higuaín had Paulo Dybala een kwartier voor tijd wel succes. Van buiten het strafschopgebied krulde hij de bal fraai in de linkerbovenhoek. Enkele minuten later bracht de Argentijn de verlossing door in de rebound ook de 2-1 te maken.

Door de ontsnapping gaat Juventus in punten gelijk op met Atlético Madrid, dat eerder op de avond Bayer Leverkusen een nederlaag toebracht. Lokomotiv Moskou staat derde.

'Matthijs de Ligt is nog te vaak op foutjes te betrappen'
UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.