Openhartige Haller richt zich na zware periode op rentree: 'Ik voel me goed'

Reacties

Sébastien Haller hoopt snel weer op het veld te staan bij Borussia Dortmund. De voormalig spits van Ajax en FC Utrecht blikt in gesprek met ESPN openhartig terug op de voorbije periode, waarin de 28-jarige spits te horen kreeg dat hij teelbalkanker had. Inmiddels voelt Haller zich goed.

Openhartige Haller richt zich na zware periode op rentree: 'Ik voel me goed'

Haller was pas net overgestapt van Ajax naar Dortmund, toen hij zich niet helemaal lekker voelde. 'Ik voelde iets in mijn buik. Vanaf dat moment ging het heel snel. De volgende dag had ik om negen uur een MRI-scan. Daarop zagen ze iets wat ze moesten uitzoeken.' Al snel bleek dat er een tumor zat. Na een dag vol medische onderzoeken, kreeg hij te horen dat hij moest worden geopereerd. 'Ik heb geluk gehad dat het allemaal zo snel kon.'

Het was natuurlijk een grote schok voor Haller en zijn familie toen hij te horen kreeg dat hij teelbalkanker had. De steun die hij vanuit de hele voetbalwereld kreeg nadat Dortmund het trieste nieuws bekend had gemaakt, deed hem veel. 'Heel veel mensen maakten zich zorgen om mij, dat was erg emotioneel om te zien. Dat had ik nooit verwacht van de voetbalwereld. Dat motiveert je om door te zetten', vertelt de Ivoriaanse international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In eerste instantie voelde Haller zich schuldig tegenover Dortmund, dat net een flinke transfersom voor had betaald om hem over te nemen van Ajax. 'Het eerste wat ik dacht, was: kom op, ik ben hier net tien dagen en nu kan ik niet eens spelen voor de club. Ik dacht vooral aan de club, dat het zo geen goede deal was. Maar als je er langer over nadenkt, besef je dat je er ook niks aan kan doen. Dit kun je niet voorkomen.'

Tijdens de behandeling in het ziekenhuis boette Haller in aan spierkracht, omdat hij vijf dagen lang aan het infuus lag. Inmiddels voelt hij zich weer de oude. 'Vanaf de eerste dag dat ik weer thuis was, ben ik gaan trainen. Ik zit nu weer op het niveau van een paar maanden geleden, dat is een goed teken. Ik hoop dat ik zo door kan blijven gaan.' De steun van buitenaf helpt hem daarbij. 'Ik voel me goed', aldus Haller, die snel weer op het veld hoopt te staan.

Haller kreeg als Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen de Willy van der Kuijlen-trofee uitgereikt. In ondergaand PRO-stuk blikten we terug op zijn periode bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer S. Haller
Meer over S. Haller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.