Openda met Jong België naar EK: maar speelt hij ook tegen Jong Oranje?

Reacties

Jong België gaat mét Loïs Openda naar het aankomende EK Onder-21 in Roemenië en Georgië. Of Jong Oranje met de topscorer te maken zal krijgen, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Openda met Jong België naar EK: maar speelt hij ook tegen Jong Oranje?
© Pro Shots
België O21
België O21
0 - 0
Nederland O21
Nederland O21

Voormalig Vitessenaar Openda heeft een geweldig seizoen achter de rug bij RC Lens, met 21 doelpunten in de Ligue 1, en is de topscorer van de kwalificatiereeks voor het EK. Bovendien is hij topscorer aller tijden van de Belgische beloftenploeg. Openda is met zijn goede spel uitgegroeid tot Belgisch international en werd door Domenico Tedesco ook opgeroepen voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk (17 juni) en Estland (20 juni).

Openda ontbrak dan ook in de voorselectie van Jong België, maar is nu toch op de lijst gezet voor het eindtoernooi. Dat begint voor de Belgen op 21 juni met een groepswedstrijd tegen Jong Oranje. Of Openda er dan al bij is, is dus nog even de vraag. In de Belgische pers wordt gesuggereerd dat de spits al na het duel met Oostenrijk zal afreizen naar Jong België en dus niet zal meedoen tegen Estland.

Voor Ameen Al-Dakhil, Olivier Deman en Aster Vranckx geldt hetzelfde als voor Openda: zij zijn opgeroepen voor de Belgische ploeg, maar staan ook op de lijst voor het EK. PSV'er Johan Bakayoko gaat niet naar het beloftentoernooi: hij werd onlangs bij de Belgische ploeg gehaald en ziet, volgens Het Nieuwsblad, een combinatie niet zitten.

Een tegenvaller voor Jacky Mathijsen, de bondscoach van Jong België, is dat toptalenten Arthur Vermeeren en Roméo Lavia ontbreken vanwege blessureleed. AC Milan-aanvaller Charles De Ketelaere is wél van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.