Opbeurende boodschap voor Gravenberch: 'Deze was voor mijn broertje'

Reacties

Telstar-spits Danzell Gravenberch heeft zijn jongere broer Ryan maandagavond een hart onder de riem gestoken door zijn doelpunt tegen Jong Ajax aan hem op te dragen. De 21-jarige middenvelder van Liverpool liep in de League Cup-finale tegen Chelsea een vervelende blessure op.

Opbeurende boodschap voor Gravenberch: 'Deze was voor mijn broertje'
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 3
Telstar
Telstar

Gravenberch werd zondag uit de wedstrijd geschopt door Chelsea-middenvelder Moisés Caicedo en lijkt er wel even uit te liggen. Zijn oudere broer Danzell zocht na zijn openingstreffer voor Telstar tegen Jong Ajax de camera op om een boodschap over te brengen. 'Die was voor mijn broertje', verklaarde de dertigjarige spits maandagavond na afloop bij ESPN.

'Hij is geblesseerd geraakt in de finale van de Carabao Cup en ik wilde iets voor hem terugdoen. Dit was een klein gebaar naar hem.' In aanloop naar het duel op De Toekomst had Gravenberch het er al met zijn jongere broer over gehad. 'Maar dan moet je hem eerst nog wel binnenschieten. En hij moet kijken. Maar hij heeft wel gekeken. Zo niet, dan word ik effe boos', lachte hij.

Gravenberch maakte zijn treffer na een makkelijk gegeven penalty, nadat hij een hand op zijn schouder voelde. 'Ja, hij raakt me licht. Soms moet je gewoon je geluk zoeken. Ja... penalty, penalty', lachte hij. 'Ik voelde dat ik moest vallen. Ik had de scheids mee vandaag.' Maar als het aan de andere kant was gebeurd? 'Dan was ik pislink geweest, dat is waar.'

Wereldgoal
Na de vroege goal van Gravenberch liep Telstar uit naar een 0-3 overwinning. Het slotakkoord van Youssef El Kachati was bijzonder fraai. De 24-jarige aanvaller scoorde vanuit de middencirkel. Zelf was hij er na afloop nuchter over. 'Prachtig, die maak ik niet meer in mijn carrière. Ik hoop dat mijn moeder hem heeft gezien, maar anders ziet ze hem morgenochtend.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Telstar Vrouwen
Meer over Telstar Vrouwen
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.