Roda JC slaat ook aanval van NAC af, Willem II vergroot het gat

Roda JC Kerkrade heeft zaterdag heel goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer twee versloeg NAC Breda en legde zo de druk bij achtervolger FC Groningen, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Koploper Willem II won ook en vergrootte het gat met de nummer drie.

Roda JC Kerkrade
3 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Roda JC maakte zich een aantal weken geleden op voor een pittig programma, maar slaat tot nu toe alle aanvallen af. Bijvoorbeeld van FC Emmen (3-2), Willem II (2-3), ADO Den Haag (2-2) en vorige week nog rivaal MVV Maastricht (0-3). Zaterdag was het NAC Breda dat een poging deed om de nummer twee aan het wankelen te brengen, maar de Limburgers bleken uiterst effectief. Het eerste schot van Walid Ould-Chikh was bijvoorbeeld al raak.

Het antwoord van NAC volgde wel snel na een goede aanval. De Brabanders gaan voor deelname aan de play-offs en kwamen via Elías Már Ómarsson op 1-1 in Kerkrade. Manel Royo gaf de bal voor en Dominik Janosek kopte terug, waarna de IJslander scoorde. Helaas voor NAC bleef Roda het vizier op scherp houden. Kort na de rust maakte Maximilian Schmidt er namelijk 2-1 van door de bal door de benen van keeper Tein Troost te spelen. Met nog een kwartier op de klok deelde Lennerd Daneels de genadeklap uit: 3-1. In de slotfase moest NAC ook nog met tien man verder, nadat Jan Van den Bergh zijn tweede gele kaart had gekregen.

Willem II
Willem II
2 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Willem II pakte de draad al op na de nederlagen tegen Roda JC en FC Emmen en ging ook thuis tegen VVV-Venlo niet in de fout. De Tilburgers boekten de derde zege op rij, met dank aan Jeredy Hilterman. De spits opende al vroeg de score nadat Willem II prima aan de wedstrijd was begonnen. Thijs Oosting gaf na een fout van Richard Sedlacek de pass en Hilterman scoorde met een stiftje. In de tweede helft werd het met wat (on)geluk 2-0 door een eigen doelpunt van Rick Ketting. Hij raakte een voorzet van Nick Doodeman onfortuinlijk aan.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 0
Telstar
Telstar

Het toch al kwakkelende SC Cambuur, dat vier keer op rij verloor in de competitie, miste tegen Telstar wel heel veel doelpunten. Topscorer Milan Smit, Roberts Uldrikis en ook Michael Breij - samen goed voor 35 goals in de KKD - waren afwezig en dat was lang te merken. Toch volgde er in de tweede helft een doelpunt, door niemand minder dan Remco Balk. De aanvaller, die dit seizoen vooral opvalt met het hoge aantal gele kaarten dat hij pakt, scoorde na een snelle uitbraak van de thuisploeg. Dat was voor de club uit Leeuwarden genoeg voor de zege.

MVV Maastricht
1 - 0
FC Den Bosch

Het zat FC Den Bosch niet mee in Maastricht. De nummer negentien van de KKD kreeg na ruim twee jaar weer eens een penalty nadat Dennis Gyamfi werd gevloerd door Leroy Labylle. De verdediger van MVV moest ook nog met de rode kaart van het veld, omdat Gyamfi een doorgebroken speler was. Topscorer Kacper Kostorz faalde daarna echter vanaf elf meter; keeper Romain Matthys keerde zijn inzet. In de tweede helft hield MVV in ondertal stand en scoorde de thuisploeg zelfs via Mart Remans. Zo won het Limburgse tiental van de elf van Den Bosch.