NAC wint eindelijk weer eens, wereldgoal van Telstar tegen Jong Ajax

Reacties

NAC Breda heeft na vijf competitiewedstrijden op rij zonder zege weer eens drie punten gepakt. De ploeg van Jean-Paul van Gastel was met 2-3 te sterk voor Jong AZ en stijgt daardoor naar de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Onderin is Telstar na het vertrek van Mike Snoei aan het klimmen op de ranglijst.

NAC wint eindelijk weer eens, wereldgoal van Telstar tegen Jong Ajax
© Pro Shots
Jong AZ
Jong AZ
2 - 3
NAC Breda
NAC Breda

NAC won maar één van zijn laatste acht wedstrijden in de KKD en snakte daarom naar weer een succesje. De ploeg van Van Gastel begon ook goed aan de uitwedstrijd tegen Jong AZ en kreeg de eerste kansen. Die werden niet verzilverd, waarna de thuisploeg wat terug deed. Gonçalo Esteves werd twee keer erg gevaarlijk: de score openen lukte hem echter niet.

Jong AZ en NAC leken met 0-0 te gaan rusten, maar vlak voor de onderbreking haalde Loek Postma Fredrik Oldrup Jensen neer en kregen de gasten een penalty. Die werd verzilverd door Dominik Janosek. Kort na de onderbreking kwam Jong AZ weer langszij, via een vrije trap van Denso Kasius. NAC-keeper Roy Kortsmit zag er bij deze treffer erg slecht uit.

NAC moest opnieuw beginnen en trok de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Na een handig steekpassje van Patriot Sejdiu zorgde Aimé Omgba voor de 1-2, waarna Jan Van den Bergh uit een vrije trap van Janosek voor 1-3 zorgde. Door defensief geschutter werd het nog wel even spannend (Ernest Poku maakte de 2-3), maar NAC gaf de zege niet uit handen.

NAC is Jong AZ nu voorbij op de ranglijst en staat weer op een play-offplek. Komende vrijdag komt Jong Utrecht naar het Rat Verlegh Stadion.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
FC Dordrecht
FC Dordrecht

NAC heeft zes punten minder dan FC Dordrecht, dat een moeizaam avondje beleefde op De Herdgang, maar wel de volle buit pakte. Nadat Dordrecht-keeper Luca Plogmann zijn ploeg op de been had gehouden, kroonde Shiloh ’t Zand zichzelf tien minuten voor tijd tot matchwinner. Dordrecht staat nu zeer knap vierde en gaat vrijdag op bezoek bij MVV Maastricht.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 3
Telstar
Telstar

De trainerswissel bij Telstar is goed uitgepakt. Snoei werd na een 6-1 nederlaag tegen MVV Maastricht weggestuurd en vervangen door Ulrich Landvreugd, die na drie wedstrijden nu op zeven punten staat. Maandag werd Jong Ajax verslagen: Danzell Gravenberch, Tim van de Loo en Youssef El Kachati waren trefzeker. Laatstgenoemde scoorde wonderschoon, met een schot van veertig meter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
0 - 3
TOP Oss
TOP Oss

Jong FC Utrecht - TOP Oss ging een kwartier later van start, omdat een deel van de zijlijn niet goed zichtbaar was. Dat werd met een emmer verf en een dikke kwast opgelost.

Toen de bal eenmaal rolde, bewees TOP de sterkste te zijn. De ploeg van Ruud Brood boekte dankzij doelpunten van Konstantinos Doumtsios en Abel Stensrud (twee) een verdiende overwinning. TOP, Jong Utrecht en Telstar staan nu allemaal op 23 punten: drie meer dan hekkensluiter FC Den Bosch.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.