Op zijspoor belande Kluivert begint met prachtige soloactie aan 2023

Reacties

Justin Kluivert lijkt langzaam op de weg terug. Met zijn treffer in het Copa del Rey-duel met derdeklasser La Nucía (0-3 zege) was de aanvaller van Valencia goed voor een doelpunt en een assist.

Op zijspoor belande Kluivert begint met prachtige soloactie aan 2023
© Pro Shots

Kluivert maakte in de derde minuut de openingstreffer. Hij begon aan een solo aan de linkerflank, passeerde enkele verdedigers en schoot van dichtbij raak. Het doelpunt bleek het startsein voor een ruime zege en een plekje in de achtste finale van het bekertoernooi, waar het Villarreal van Arnaut Danjuma ook in staat.

Bekijk het doelpunt van Kluivert vanaf minuut 0.12.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de rechtsbuiten moet het doelpunt het startsein worden voor een jaar waarin hij zich weer op de kaart zet als voetballer. In zijn eerste halfjaar bij Valencia is dit nog niet helemaal gelukt. Kluivert speelde tot nu toe twaalf wedstrijden voor de Spaanse club, waarvan zes als basisspeler en zes als invaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kluivert kwam afgelopen zomer op huurbasis over van AS Roma, waar hij in een uitzichtloze situatie was beland. Eerder liet zijn trainer Gennaro Gattuso zich al uit over de geringe speeltijd die de aanvaller bij AS Roma kreeg. 'Het is niet normaal dat een speler met zijn kwaliteiten zo weinig heeft gespeeld. Hij moet die continuïteit gaan krijgen', zei hij in oktober vorig jaar.

Kluivert speelde van 2016 tot 2018 in het eerste elftal van Ajax. Daarna kwam hij uit voor AS Roma, RB Leizpig en OGC Nice. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen bij Valencia, maar de huidige nummer tien van La Liga heeft een optie tot koop en dus de mogelijkheid om hem langer aan zich te binden.

Spelersprofiel

J. Kluivert


Geboortedatum:
5 mei 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Bournemouth
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.