Klopp over boze reserve Mané: 'Ik ben vergeten om hem uitleg te geven'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp was na de belangrijke overwinning op aartsrivaal Manchester United uiteraard zeer content. Toch moest de Duitser ook een relletje in de kiem smoren: er was na het laatste fluitsignaal namelijk een opmerkelijk moment rondom Sadio Mané, die boos was.

Klopp over boze reserve Mané: 'Ik ben vergeten om hem uitleg te geven'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 4
Liverpool
Liverpool

The Reds beleven een slecht seizoen en leken lange tijd kansloos voor een Champions League-ticket via de competitie, maar staan er mede dankzij de 2-4 zege op Old Trafford weer een stuk beter voor. Klopp (die het eerder opnam voor Man United, dat een loodzwaar schema heeft) had genoten, zo sprak hij na afloop. 'Geweldig gevecht, een goede en intense wedstrijd, zoals derby's moeten zijn. En: mijn eerste zege op Old Trafford...', zo grijnsde de Duitser.

Daarin had Klopp volledig gelijk. Met Liverpool ging hij zes keer op bezoek bij Man United: vier keer werd het gelijk en twee keer verloren The Reds. 'En ik moet zeggen: de timing van deze eerste overwinning is wel heel lekker', aldus Klopp. 'Dit hadden we nodig, en we verdienden de zege ook.' Want, zoals gezegd: Liverpool haakt nu weer volledig aan in de strijd om de topvier.

'Storm voor Liverpool'
De Engelse sportkranten zoomen vrijwel allemaal in op de hoofdrol van Roberto Firmino, die eindelijk weer eens scoorde. Twee keer, zelfs. Naast foto's van de Braziliaan verwijzen de covers (zie hieronder én onderaan het artikel) ook vrijwel allemaal naar de onrust rondom Old Trafford vooraf. De spelersbus van Liverpool liep vertraging op omdat protesterende United-supporters zich hadden verzameld en het voertuig tegenhielden. 'Liverpool wandelt door de storm', zo kopt The Daily Telegraph bijvoorbeeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ondanks het goede resultaat was niet iedereen bij Liverpool blij. Er was na het laatste fluitsignaal namelijk een bijzonder moment. Mané (die op de bank was begonnen en pas een kwartiertje voor tijd mocht invallen) weigerde na afloop opzichtig om de hand van zijn manager te schudden. Bij Sky Sports bespraken de analytici het gedrag van de Senegalees. 'Respectloos', vond Graeme Souness. Roy Keane voegde daaraan toe: 'Mané zit daar fout, maar ik vond het als speler ook vervelend als de manager high fives kwam geven. Als je ziet dat de speler pissig is, loop dan weg.'

Klopp zelf ging na afloop ook in op het incident en gaf een opmerkelijke (en zelfkritische) uitleg. 'Wat mij betreft is er geen probleem', sprak hij, waarna hij vertelde wat er in aanloop naar de wedstrijd was gebeurd. 'Op de afsluitende training van gisteren besloot ik pas heel laat om iets om te zetten: Diogo Jota zou in de basis gaan spelen, Mané dus niet. De boys zijn gewend dat ik uitleg geef over beslissingen, maar dat heb ik nu niet gedaan. Er was geen tijd voor, ik ben het vergeten, wat dan ook. Dat is alles, dus niks aan de hand.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.