Liverpool kan blijven hopen op CL na veelbesproken kraker tegen Man Utd

Liverpool heeft donderdag een zeer belangrijke zege geboekt in de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League. De formatie van manager Jürgen Klopp won op bezoek bij Manchester United en mag zo blijven hopen op een plek in de topvier.

Manchester United
2 - 4
Liverpool
Liverpool

De wedstrijd kende een tumultueuze aanloop. United en Liverpool zouden elkaar eigenlijk al op 2 mei treffen, maar toen werd het duel op het laatste moment uitgesteld vanwege supportersprotesten op en rond Old Trafford. Fans van Man Utd hadden het veld betreden, waardoor de veiligheid van spelers en medewerkers niet gegarandeerd kon worden. Doordat er op 13 mei werd ingehaald, speelde United in totaal vier wedstrijden in acht dagen.

Het moest toch vooral voor Liverpool gebeuren, aangezien United al zeker is van een plek in de topvier en geen kampioen meer kan worden. The Reds strijden nog om een Champions League-ticket. De start op Old Trafford was echter niet best. Doelman Alisson Becker kwam al goed weg nadat hij de bal zomaar inleverde bij Edinson Cavani, maar moest na tien minuten alsnog vissen. Aaron Wan-Bissaka bereikte in de zestien Bruno Fernandes, die zijn schot met de buitenkant van zijn voet via verdediger Nathaniel Phillips in het doel zag belanden: 1-0.

Liverpool dacht na 25 minuten een penalty te krijgen om zo de stand weer gelijk te trekken, maar dat ging niet door. Scheidsrechter Michael Oliver zag een overtreding van Eric Bailly op Phillips. Na het zien van de beelden kwam de arbiter echter terug op die beslissing. Phillips had kort daarna alsnog een rol in de gelijkmaker. Zijn poging van dichtbij belandde via Diogo Jota in het doel. Op slag van rust werd de comeback compleet gemaakt. Trent Alexander-Arnold sneed een vrije trap goed aan en Roberto Firmino kopte raak bij de tweede paal: 1-2.

Voor Firmino was het zijn eerste goal sinds 28 januari tegen Tottenham Hotspur. De Braziliaan prikte er kort na rust ook meteen een tweede treffer bij. Het ging bij United helemaal mis achterin. Fred en Luke Shaw leverden de bal kort na elkaar in. Doelman Dean Henderson liet een schot van Alexander-Arnold los, maar was kansloos op de rebound van Firmino. Liverpool liet het daarna na om de score te verdubbelen. Jota schampte de paal met een schot, terwijl Alexander-Arnold stuitte op Henderson.

De gemiste kansen kwamen Liverpool nog duur te staan, want Man Utd bracht de spanning halverwege de tweede helft terug. Fernandes bereikte Cavani op het middenveld en de spits die deze week zijn contract verlengde stak Marcus Rashford weg met een goede steekpass. De aanvaller maakte er vervolgens koeltjes 2-3 van. Het bleef tot het einde spannend, tot Liverpool er in de laatste minuut van de officiële speeltijd 2-4 van maakte. Salah zorgde uit de counter voor de beslissing in Manchester.

Door de zege heeft Liverpool nu zestig punten, dat zijn er vier minder dan Chelsea en zes minder dan Leicester City. The Reds hebben echter nog een wedstrijd tegoed en Chelsea en Leicester treffen elkaar komende dinsdag. Liverpool haalt daarvoor al in. Zondag is het reeds gedegradeerde West Bromwich Albion de tegenstander.