Oosting schrikt van ineenstorting Twente: 'Gaan we mee aan de slag'

FC Twente-trainer Joseph Oosting schrok tijdens het duel met NEC van de ineenstorting van zijn ploeg in de eerste twintig minuten na rust. In die periode bogen de bezoekers een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong.

FC Twente
FC Twente
3 - 3
N.E.C.
N.E.C.

'Het leek wel alsof we niet aan stonden', constateerde Oosting voor de camera van ESPN. 'We moeten daarin stabieler worden. We waren zó dominant en dan maken zij gelijk uit een hoekschop. Dat kan gebeuren, maar we zijn er te lang in blijven hangen. Als het fout gaat, moet het zo zijn: het is wat het is en op naar de volgende actie. Hier gaan we mee aan de slag.'

Vanzelfsprekend deed het Oosting wel goed dat zijn ploeg zich nog knokte naar een gelijkspel. 'We wisselden aanvallend en kregen het publiek er weer achter. Dan zie ik wel veerkracht en mogen we uiteindelijk blij zijn met een punt.'

Het was het eerste puntenverlies voor FC Twente in een thuiswedstrijd sinds 23 april, toen het 3-3 werd tegen Sparta Rotterdam. Door de averij van de Tukkers is PSV de enige ploeg die deze jaargang nog foutloos is voor eigen publiek. De Eindhovenaren, die zondag PEC Zwolle ontvangen, lieten ook buitenshuis nog niets liggen.