Oost (33) zet na veertien jaar punt achter profloopbaan

Reacties

Jason Oost stopt veertien jaar na zijn Eredivisie-debuut voor RKC Waalwijk als profvoetballer. De 33-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij amateurclub Quick Boys, dat komend seizoen uitkomt in de Derde Divisie.

Oost (33) zet na veertien jaar punt achter profloopbaan

Oost was transfervrij omdat zijn contract met Almere City FC afliep. De bij Feyenoord opgeleide Hagenaar had opties om actief te blijven in het profcircuit, maar zag daar vanaf. 'Ik voel me topfit en heb altijd met veel plezier gespeeld in het profcircuit. Er was wel interesse vanuit Nederland en het buitenland, maar heel concreet werd het niet. Uiteindelijk heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt en ben ik meer gaan nadenken over mijn carrière na het voetbal', zegt hij op de website van Quick Boys.

In Katwijk krijgt Oost de kans om een begin te maken met zijn trainersloopbaan. Bovendien moet de ex-speler van Sparta Rotterdam, VVV-Venlo, De Graafschap, Lommel United en Excelsior ervoor zorgen dat de kampioen van de Hoofdklasse B weer aansluiting krijgt bij de top van het amateurvoetbal. Die bijt komend seizoen het spits af in de nieuwe Tweede Divisie, maar Quick Boys miste de boot.

Afgelopen seizoen bewees Oost (op de foto met Vincent Janssen bij het winnen van de periodetitel) nog lang niet versleten te zijn. Namens Almere scoorde de voormalig jeugdinternational twaalf keer, waarvan drie keer in de play-offs. In veertien seizoenen speelde de man met Indonesische roots 339 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal, waarin hij goed was voor 51 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.