Ook voor deze Red Bull-revelatie ligt de weg naar de Europese top open

Reacties

Dayot Upamecano lijkt de volgende speler te worden die via het Red Bull-netwerk doorgroeit naar de Europese top. De Franse verdediger wordt de laatste tijd met zowat alle Europese topclubs in verband gebracht.

Ook voor deze Red Bull-revelatie ligt de weg naar de Europese top open
© Pro Shots

Eerst was het nog vooral Arsenal dat werd genoemd als mogelijke bestemming voor de 21-jarige Upamecano, maar inmiddels zijn de Londenaren allang niet meer de enige. Barcelona, Real Madrid, Manchester City en Manchester United, allemaal hebben ze volgens de buitenlandse kranten interesse in de verdediger van RB Leipzig.

Zo ook deze week weer. Sky Germany stelde dat alle grote clubs in Spanje achter Upamecano aanzitten. De belangstelling van Barcelona kwam in februari al naar buiten en recent verschenen er verhalen dat Real-trainer Zinedine Zidane in zijn fysiek sterke landgenoot het ideale alternatief ziet voor Sergio Ramos en Raphaël Varane.

Jongensdroom
En dus lijken de dromen van de Franse jeugdinternational werkelijkheid te worden. 'Toen ik jonger was, droomde ik dat ik zou spelen voor Real Madrid, Barcelona of Manchester United', zei hij in 2018 tegen Telefoot. Recenter stelde de sterkhouder van Leipzig dat hij de interesse voor kennis aanneemt en na dit seizoen een beslissing neemt.

Wat zijn besluit ook is, dat Upamecano de stap naar de absolute top gaat maken, lijkt wel vast te staan. Het bedrag dat Leipzig vóór de coronacrisis voor hem vroeg - zo'n vijftig miljoen euro - lijkt geen obstakel te vormen. Veel meer kunnen de Duitsers niet vragen, aangezien het contract van de Franse revelatie in 2021 afloopt.

De twee miljoen euro die Red Bull Salzburg in 2015 betaalde aan Valenciennes, blijkt hoe dan ook een prima investering. Anderhalf jaar later maakte Upamecano voor tien miljoen euro de overstap naar zusterclub Leipzig, de weg die bijvoorbeeld ook middenvelder Naby Keïta bewandelde alvorens hij naar Liverpool overstapte.

Met Sadio Mané speelt ook het bekendste product van het Red Bull-project op Anfield en recent voegde ook de Japanner Takumi Minamino zich bij de ploeg van Jürgen Klopp. En de weg naar de Europese top loopt nu voor Upamecano eveneens via Salzburg en Leipzig. De vraag is alleen nog wáár hij zijn loopbaan vervolgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.