Ook Tuchel komt met onheilspellende woorden over Mané

Reacties

Bayern München hoopt vurig dat Sadio Mané deze zomer vertrekt. Dat werd nog maar eens duidelijk toen trainer Thomas Tuchel tijdens een persconferentie vragen kreeg over de 31-jarige Senegalees.

Ook Tuchel komt met onheilspellende woorden over Mané
© Pro Shots

Mané kwam vorige zomer voor 32 miljoen euro over van Liverpool, maar kon zijn belofte in Beieren nooit inlossen. Mede door blessures kwam hij maar tot 38 optredens, waarin hij slechts twaalf keer scoorde.

Al maanden wordt in de Duitse media melding gemaakt van onvrede bij de clubleiding. Mané, die met een jaarsalaris van liefst twintig miljoen euro ook nog eens flink op de begroting drukt, zou daarom al direct op de eerste dag van de voorbereiding verteld zijn dat hij ondanks een nog twee jaar doorlopend contract mag uitkijken naar een andere club.

Tuchel werd tijdens de betreffende persconferentie geconfronteerd met die perspectieven en nam geen blad voor de mond. 'Het is overduidelijk dat Sadio een onbevredigend seizoen achter de rug heeft, hij heeft de verwachtingen van de club en van zichzelf niet waargemaakt.'

Bovenaan in de pikorde staat Mané zeker niet. 'De concurrentie is moordend', erkende Tuchel. 'Kingsley Coman is enorm belangrijk voor ons en Serge Gnabry heeft ook enorm belangrijke goals gemaakt nadat hij zijn vorm weer had gevonden. We zitten nu dus met een situatie die voor Sadio heel lastig is. Maar goed, hij heeft nog een contract. En wie weet, er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal...'

Het is ondertussen, ook met dank aan een opvallend relaas van erevoorzitter Uli Hoeness, allang geen geheim meer dat Bayern de vrijgekomen miljoenen bij een vertrek van Mané wil besteden aan de komst van Harry Kane. Mané zou zich ondertussen juist willen bewijzen bij Bayern. Mocht hij alsnog overstag gaan zou Al Nassr uit Saoedi-Arabië hem graag overnemen. De werkgever van onder anderen Marcelo Brozovic en Cristiano Ronaldo kampt nu nog met een transferverbod, maar zou die situatie snel kunnen oplossen en al contact met het kamp-Mané opgenomen hebben.

Mané beleefde zijn hoogtijdagen bij Liverpool, dat hem in 2016 voor 41 miljoen euro overnam van Southampton. Red Bull Salzburg had hem vier jaar daarvoor opgepikt bij het Franse Metz, dat hem in 2011 uit zijn vaderland had weggeplukt.

Spelersprofiel

S. Mané


Geboortedatum:
10 april 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Sedhiou
Nationaliteit
Senegal
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Al Nassr
Nationaal team:
Senegal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.