'Ongewenste Mané krijgt duidelijke boodschap van Bayern-leiding'

Reacties

De samenwerking tussen Sadio Mané en Bayern München gaat vermoedelijk niet langer dan één jaar duren. Kicker weet dat de beleidsbepalers de aanvaller hebben verteld dat hij voor komend seizoen niet in de plannen van de club voorkomt. Er wordt aangestuurd op een transfer.

'Ongewenste Mané krijgt duidelijke boodschap van Bayern-leiding'
© Pro Shots

De 31-jarige Mané kwam vorig jaar voor ruim dertig miljoen euro over van Liverpool, waar hij was uitgegroeid tot een van de beste aanvallers van de wereld. Bij Bayern waren ze dan ook bijzonder trots op de komst van de Senegalees, maar de samenwerking is beide partijen slecht bevallen.

Al in mei verschenen er berichten dat Bayern van Mané af zou willen en dat standpunt is blijkbaar niet veranderd. Dinsdag kwamen de eerste spelers van de Duitse kampioen terug van hun vakantie en volgens Kicker heeft Mané toen direct te horen gekregen dat hij op zoek mag gaan naar iets nieuws.

Met een geschat jaarsalaris van twintig miljoen euro is Mané een van de grootverdieners bij Bayern. Dit is ook een belangrijke reden waarom de Duitsers van de aanvaller af willen: Bayern wil Harry Kane van Tottenham Hotspur immers binnenhalen als nieuwe aanvalsleider. Daar is een hoop geld voor nodig: niet alleen voor een afkoopsom, maar ook voor de financiële wensen van Kane zelf.

Mané, die in 38 wedstrijden voor Bayern twaalf keer scoorde, staat in de vermeende belangstelling van clubs uit Saoedi-Arabië. Zijn contract in München loopt nog twee jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.