Ook Serie A tot nader order uitgesteld: maar géén akkoord over salarissen

Reacties

Ook de Serie A is tot nader order uitgesteld. Pas als hervatting geen gevaar meer is voor de volksgezondheid zal er in Italië weer afgetrapt worden. Dat hebben de clubs vrijdag gezamenlijk besloten. Over een eventuele richtlijn voor salarisvermindering bij de spelers werd geen akkoord bereikt.

Ook Serie A tot nader order uitgesteld: maar géén akkoord over salarissen
© Pro Shots

Italië is in Europa het hardst getroffen door de coronacrisis. Tot vandaag stond een hervatting in mei nog officieel als datum in de boeken, maar er was allang duidelijk dat dat streven niet haalbaar zou zijn. Net als in bijvoorbeeld Nederland, Spanje en Engeland is de competitie daarom nu tot nader order uitgesteld. Een nieuwe streefdatum is niet genoemd. Wel wordt benadrukt te handelen in samenspraak met de regering.

In de Serie A moeten nog liefst twaalf hele speelrondes worden afgewerkt. Enkele clubs staan zelfs pas op 25 wedstrijden. Bovendien zijn er nog liefst vijf Italiaanse ploegen actief in de Europese toernooien.

Salarissen
Tijdens de meeting van vrijdag kwamen ook de spelerssalarissen al aan bod. Juventus gaf als eerste club een signaal af door in de voetballoze maanden flink te besparen op de honoraria van de sterren, een initiatief dat ook uit de spelersgroep zelf kwam. Lang niet alle clubs volgden. In Engeland werd vrijdag een collectieve richtlijn afgesproken: met een mix van besparende maatregelen zouden de spelers tot dertig procent van hun jaarloon kunnen inleveren. De Italianen kwamen niet tot een vergelijk over zo'n regeling.

De spelersvakbond verwierp een voorstel om vier maanden (de voetballoze periode) minder te betalen. Andersom werd een voorstel van de spelersvakbond het bij één maand te laten (nog) niet als de oplossing gezien. Afgesproken is wel over het onderwerp in conclaaf te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.