Engels akkoord over uitstel Premier League en salarisverlaging

Reacties

De Premier League wordt niet al begin mei hervat, maar vooralsnog is er wel overeenstemming over het streven de Engelse competities en bekertoernooien af te maken. Dat hebben alle belanghebbende organisaties vanmiddag in een conference call met de clubs besloten. Ook daar is het credo: veiligheid staat voorop. Tevens is een akkoord bereikt over het korten van spelersalarissen.

Engels akkoord over uitstel Premier League en salarisverlaging
© Pro Shots

In een verklaring benadrukt de Premier League nauw samen te werken met alle overheidsinstanties en dat de volksgezondheid het belangrijkste is. Ook de gezondheid van eenieder die bij het voetbal betrokken is. Pas op het moment dat de regering akkoord is, zal er hervat worden. Een nieuwe datum is daarom niet genoemd. De aanvankelijke plannen, hervatten begin mei, zijn daardoor niet haalbaar.

Salaris
Bovendien is vanmiddag door de clubs een akkoord bereikt over een richting voor de Premier League-clubs in het vragen om salarisverlaging bij de spelers. Het uitgangspunt in de mix van maatregelen is maximaal dertig procent van het jaarloon, al zullen clubs dat wel zelf in de praktijk moeten brengen. De voorbije dagen zwol zelfs tot in de politiek de kritiek op de clubs en spelers aan. In tegenstelling tot in andere landen was immers nog nauwelijks gekort op de spelerssalarissen.

Voor de EFL en National League, de belangenbehartigers van de clubs onder de Premier League, is bovendien een noodfonds ter waarde van 125 miljoen pond (142 miljoen euro) opgericht.

Tevens is de dank en steun uitgesproken aan al het zorgpersoneel. De Premier League heeft daarom de overheid twintig miljoen pond (23 miljoen euro) als donatie toegezegd in de strijd tegen het coronavirus. Dat bedrag, opgebracht door de clubs, kan zowel op de korte termijn als voor de lange termijn aangewend worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.