Ook Rankovic in beeld bij ADO als opvolger Pardew

Reacties

Aleksandar Rankovic geldt bij ADO Den Haag als een alternatief voor de functie van hoofdtrainer indien de club niet tot een akkoord komt met Maurice Steijn. Mede omdat de gesprekken met Steijn moeizaam verlopen, is ADO Den Haag in de zoektocht naar een alternatief uitgekomen bij ex-speler Rankovic.

Ook Rankovic in beeld bij ADO als opvolger Pardew
© Pro Shots

De huidige assistent-trainer van Sparta Rotterdam was ook als jeugdtrainer als werkzaam in de Hofstad. Henk Fraser haalde hem weg uit Den Haag om assistent-trainer te worden bij Vitesse. Rankovic volgde Fraser naar Sparta en verlengde daar vorig jaar zijn contract tot medio 2021. 

Dat Rankovic ambities als hoofdtrainer heeft, is geen geheim. Hij volgt dit seizoen de hoogste cursus en mag door de omstandigheden vanwege de coronacrisis komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer, hoewel hij de cursus nog moet afronden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland.

Maurice Steijn, die eerder van 2011 tot 2014 al trainer van ADO was, geldt als favoriet om Alan Pardew op te volgen. Ook voor de trainer die bij VVV-Venlo en Al Wahda actief was, zou het een terugkeer betekenen. De onderhandelingen met Steijn lijken echter in een impasse te verkeren.

ADO Den Haag hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen krijgen over de invulling van de technische staf. Met een aantal aflopende contracten en het vertrek van negen huurlingen moet de selectie op orde gebracht worden. Zoals bekend ontsnapte ADO Den Haag onder Alan Pardew aan degradatie louter omdat de KNVB geen degradanten aanwees.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.