Onvoldoende draagvlak betekent einde Pardew bij ADO Den Haag

Reacties

Hoewel Alan Pardew zelf niet onwelwillend tegenover een langer verblijf stond bij ADO Den Haag, besloot de club vandaag na evaluatie van het seizoen het aflopende contract van The Boss niet te verlengen. Ook assistenten Chris Powell en Paul Butler vertrekken.

Onvoldoende draagvlak betekent einde Pardew bij ADO Den Haag
© Pro Shots

Sinds zijn aantreden in januari, won Pardew met ADO De Haag één wedstrijd en speelde hij drie keer gelijk. De resterende duels gingen verloren. De club leek af te stevenen op degradatie, maar blijft toch in de Eredivisie, nu die vanwege het coronavirus is gecanceld. Niemand zal weten of Pardew er in was geslaagd ADO Den Haag te behoeden voor degradatie, maar de club baseert zijn oordeel niet alleen op basis van de sportieve prestaties. De club snapt dat er te weinig draagvlak is voor een langer verblijf van de coach. Sinds zijn aantreden onderhoudt de Engelse manager een moeizame relatie met een deel van de supporters en enkele spelers.

ADO Den Haag heeft nu de handen vrij op zoek naar een nieuwe trainer. Maurice Steijn geldt al de belangrijkste kandidaat. Hij is vrij nadat een avontuur bij Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten mislukte. Al in december vorig jaar sprak ADO met Steijn, maar hij wilde toen niet tussentijds in stappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.