Ook naam Van Gaal duikt op in geruchtenmolen rond Benfica

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe trainer zou ook de naam Louis van Gaal zijn geopperd bij Benfica. De 67-jarige Amsterdammer is naar verluidt een van de vele coaches die momenteel de revue passeren bij de Portugese topclub na het ontslag van Rui Vitoria.

Ook naam Van Gaal duikt op in geruchtenmolen rond Benfica

Van Gaals opvolger José Mourinho werd na diens ontslag bij Manchester United tot nu het meest nadrukkelijk in verband gebracht met de vacature bij Benfica, waar hij begin deze eeuw begon als trainer. Volgens Diário de Notícias is ook zijn Nederlandse voorganger, die sinds zijn vertrek bij United in 2016 geen nieuwe uitdaging meer is aangegaan, nu in beeld.

Van Gaal heeft volgens de berichtgeving in Portugal wel oren naar de klus in Lissabon. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft een huis in de Algarve, gelegen in het zuiden van Portugal op ruim twee uur rijden van de hoofdstad. De oud-trainer van Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München heeft echter al meerdere malen laten weten niet nogmaals aan de slag te gaan als trainer.

Behalve Van Gaal worden ook David Moyes (zijn voorganger bij Manchester United), Italiaans oud-international Roberto Donadoni en de Spanjaard Fran Escribá door Diário de Notícias genoemd in het rijtje trainers dat zou zijn aangeboden bij Benfica. Sportkrant A Bola pikt dat nieuws nu ook op en bevestigt dat 'trainers door heel Europa' naar de functie bij De Adelaren lonken.

Mourinho
Voorzitter Luís Filipe Vieira ging in gesprek met Portugese media in op de geruchtenmolen rond de vrijgekomen positie bij zijn club, die tijdelijk wordt ingevuld door Bruno Lage, en sloot uit dat zijn vriend en oud-trainer Jorge Jesus terugkeert in Estádio da Luz. Ook Mourinho is nog niet benaderd. 'Ik ben bevriend met hem, maar ik heb niet met José Mourinho gesproken.'

Wel wilde Vieira bevestigen dat er uiterlijk volgende week nieuws is over de nieuwe trainer. 'Ik heb geen droomkandidaten, degenen die we willen zijn degenen die ons resultaten kunnen garanderen. Als Mourinho morgen ja zou zeggen, kan hij komen. Geld is op dit moment geen probleem voor Benfica. Dan doen we het gewoon met 21 of 22 spelers in plaats van 27.'

De taak van de nieuwe trainer zal zijn om de successen terug te brengen bij Benfica. Afgelopen seizoen greep de Portugese grootmacht na vier opeenvolgende landstitels naast het kampioenschap en dit seizoen ligt FC Porto op koers om die titel te prolongeren. Benfica staat na zestien duels derde met zeven punten minder, een plek boven het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
4
Sporting Braga
34
21
4
9
56-37
+19
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.