Ook na heldenrol in MLS gaat het bij Bale snel over het WK

Reacties

Met zijn derde doelpunt zette Gareth Bale de finale van de Major League Soccer op zijn kop en dus werd de Welshman snel voor de camera gehaald na de wedstrijd. Hij gaf toe dat de WK-deelname met Wales voortdurend in zijn achterhoofd speelde dit seizoen.

Ook na heldenrol in MLS gaat het bij Bale snel over het WK
© Pro Shots
Los Angeles
Los Angeles
ns
3 - 3
Philadelphia Union
Philadelphia Union

Wales. Golf. Real Madrid. De Spaanse club kreeg in het verleden ook al te maken met Bale's liefde voor zijn geboorteland, Los Angeles FC kreeg ook al snel door dat de interlands met Wales heel belangrijk zijn voor de aanvaller. Hij speelde dit seizoen dertien wedstrijden in Amerika, maar geen enkele keer negentig minuten.

Bale heeft bij LAFC een langdurig traject achter de rug om zo fit mogelijk richting het WK te gaan. Hij maakte pas in de eerste helft van de verlenging zijn opwachting in de MLS-finale tegen Philadelphia Union. Bale had niet lang nodig om een impact te maken. 'Ik schijn talent te hebben voor scoren in finales', vertelde Bale met een brede glimlach na afloop van de wedstrijd, die LAFC via een penaltyserie won.

De goal van Bale. Tekst gaat verder onder video

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is belangrijk voor deze club om een volgende stap te maken en ik denk dat het winnen van deze trofee daarbij helpt. Het laat zien dat we staan waar we staan willen. Dit is de eerste grote prijs die we winnen, hopelijk komen er in de toekomst nog meer.' Voor Bale bestaat de nabije toekomst echter uit één ding: het WK met Wales.

Bale werd na afloop van de finale gevraagd naar zijn fysieke gesteldheid, omdat hij dus geen enkele keer negentig minuten speelde sinds hij in Amerika neerstreek. Het duurde niet lang voordat het woord WK viel. 'Mentaal is het moeilijk geweest om richting het WK te gaan. Je ziet zoveel spelers afhaken, die geblesseerd het WK moeten missen. Dit heeft zeker in mijn achterhoofd gezeten om te proberen honderd procent fit te zijn richting het WK.'

Coach Steve Cherundolo is ondanks de WK-focus van Bale heel blij met zijn superster. 'Gareth is Gareth. Hij laat het zien op trainingen en hij heeft het laten zien dit seizoen. Als hij zich goed en gezond voelt, maakt hij het verschil. Daarom brengen we hem op dit soort momenten. Ik zou willen dat hij nog 24 was.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.