Ook Leeds bezwijkt onder de druk: Ipswich heeft koppositie voor het grijpen

Reacties

De titelkandidaten in het Championship laten de ene na de andere steek vallen. Leicester City gooide vrijdag de koppositie te grabbel, maar Leeds United liet zaterdag na de eerste plaats over te nemen. The Whites gingen in eigen huis onderuit tegen Blackburn Rovers en bleven voor het derde duel op rij zonder zege.

Ook Leeds bezwijkt onder de druk: Ipswich heeft koppositie voor het grijpen
Leeds United
Leeds United
0 - 1
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers

Door de verrassende nederlaag van Leicester City op bezoek bij Plymouth Argyle lag de koppositie voor het grijpen op Elland Road. Een gelijkspel zou volstaan om op doelsaldo over Leicester heen te klimmen, een overwinning zou betekenen dat Leeds twee punten afstand neemt. Bij The Whites begon Joël Piroe voor het eerst sinds 23 februari in de basis.

Daniel Farke had natuurlijk ook een plek ingeruimd voor Crysencio Summerville, maar beide Nederlanders konden het verschil niet maken voor de thuisploeg. Het loopt de laatste weken toch al niet lekker bij Leeds, dat in de laatste vier duels slechts een overwinning boekte. Tegen Blackburn Rovers ging het opnieuw niet vanzelf bij de titelkandidaat.

Blackburn kent geen genade
Pas in het laatste kwart lukte het Leeds om Blackburn achteruit te drukken. De bezoekers leken in de problemen te komen, maar sloegen aan de andere kant genadeloos toe. Championship-topscorer Sammie Szmodics vormde het eindstation van een counter van Blackburn en zorgde voor ongeloof op Elland Road, waar verschillende supporters hun handen voor hun gezicht sloegen.

Door de eerste thuisnederlaag van het seizoen heeft Leeds verzuimd Leicester de koppositie te ontnemen. Ipswich Town kan de lachende derde worden. The Tractors komen zaterdag om 16.00 uur in actie. Op Portman Road is Middlesbrough dan de tegenstander. Blackburn nam juist afstand van de degradatieplekken.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
45
31
4
10
89-39
+50
97
2
Ipswich Town
45
27
12
6
90-57
+33
93
3
Leeds United
45
27
9
9
80-41
+39
90
* Actueel tot en met 1 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.