Ook 'fantastische keeper' Hahn gelooft in WK-droom Suriname

Reacties

Dean Gorré kan opnieuw een speler toevoegen aan de groep (voormalig) Eredivisie-voetballers die wil uitkomen voor het Surinaamse nationale elftal. De bondscoach heeft toezegging gehad van SC Heerenveen-doelman Warner Hahn.

Ook 'fantastische keeper' Hahn gelooft in WK-droom Suriname
© Pro Shots

Daarmee komt het aantal spelers dat zich de laatste tijd beschikbaar heeft gesteld op negen. In november lieten ook Ryan Donk, Tjaronn Chery, Mitchell Donald, Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar en Nigel Hasselbaink al weten te willen uitkomen voor Suriname.

Met Hahn, voormalig speler van Jong Oranje, is nu ook de positie onder de lat voorzien. 'Hij is een fantastische keeper, dus een grote aanwinst voor het team. Hij vindt het een eer om voor Suriname uit te komen', vertelde Gorré donderdag tegenover het ANP.

Door de invoering van een zogeheten sportpaspoort werd het eind vorig jaar mogelijk om Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst te selecteren voor de nationale ploeg. Helemaal officieel is het nog niet. 'Ik hoop dat de FIFA dit snel in orde maakt', aldus Gorré.

De bedoeling is dat Suriname in maart in de nieuwe samenstelling bijeenkomt, al moet er voor die interlandperiode nog wel een oefenpartner worden gevonden. Oranje is voor de interlands van maart al voorzien, maar Gorré hoopt richting het EK wel tegen Nederland te oefenen.

Met de nieuwe groep internationals denkt Gorré dat het realistisch is voor Suriname om te kunnen uitkomen op een groot toernooi, zei hij eerder al tegen VI. 'Met deze selectie moet Suriname in 2021 de finale van de Gold Cup kunnen halen. Het ultieme doel is kwalificatie voor het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.