Ook Eupen is te sterk voor aanvallend onmachtig PSV

Reacties

PSV is er niet in geslaagd de oefenwedstrijd tegen AS Eupen te winnen. De Eindhovenaren lieten een paar goede kansen liggen.

Ook Eupen is te sterk voor aanvallend onmachtig PSV
© Pro Shots
AS Eupen
AS Eupen
2 - 1
PSV
PSV

Na de dramatische eerste seizoenshelft, die resulteerde in het ontslag van trainer Mark van Bommel, bereidde de ploeg van diens opvolger Ernest Faber zich in Qatar voor op het restant van dit seizoen. Donderdag werd het oefenduel met Club Brugge met 2-1 verloren en twee dagen later was ook AS Eupen een te groot obstakel voor PSV, dat in de openingsfase nog wel de gevaarlijkste ploeg van de twee was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Halverwege de eerste helft kwam Eupen echter tegen de verhouding in op voorsprong door een treffer van Danijel Milicevic. Zijn schot werd onderweg van richting veranderd, waardoor doelman Robbin Ruiter kansloos was. Elf minuten voor rust kwam PSV op gelijke hoogte via Bruma, die scoorde uit een voorzet van Olivier Boscagli. Niet veel later was Cody Gakpo dicht bij de voorsprong voor PSV, dat niet kon beschikken over de geblesseerde aanvallers Steven Bergwijn, Donyell Malen en Kostas Mitroglou, terwijl Sam Lammers nog niet wedstrijdfit is.

Halverwege besloot Faber tien nieuwe spelers het veld in te sturen, alleen Ruiter mocht blijven staan, en zij konden niet voorkomen dat Flavio Ciampichetti na een uur koppend voor de 1-2 zorgde. Het was een klein wonder dat het daarbij bleef, want een inzet van Noni Madueke bleef via beide palen uit het doel. Net als tegen Brugge was dus ook Eupen, dat donderdag nog met 2-0 verloor van Ajax, te sterk voor PSV.

PSV hervat de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (aftrap 12.15 uur) en vier dagen later wacht het bezoek aan NAC Breda in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi (aftrap 20.45 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.