Ook Chelsea machteloos tegen alleenheerser Man City

Reacties

Chelsea heeft aan den lijve ondervonden waarom het de Engelse titel moet afstaan aan Manchester City, dat de (nog even) regerend landskampioen kansloos liet zonder dat in de score tot uitdrukking te brengen: 1-0.

Ook Chelsea machteloos tegen alleenheerser Man City

De aanstaande kampioen tegen de uittredende kampioen, zo kon het duel Manchester City – Chelsea ook gezien worden vanwege de huidige verhoudingen in de Premier League. The Citizens hebben een straatlengte voorsprong op nummer twee Liverpool, terwijl de nog regerend kampioen met een achterstand van 22 punten op bezoek ging bij koploper City.

Die kloof werd in het Stadium of Manchester nog groter. In de eerste helft slaagde Chelsea er nog in de gelederen achterin gesloten te houden. Ook de dribbels en slaloms van de soms onhoudbare Leroy Sané konden geen bres slaan in de Londense defensie. Doelman Thibaut Courtois kreeg daarbij ook de hulp van César Azpilicueta, die na bijna een half uur op de lijn redding bracht na een inzet van Sané.

Chelsea kon in aanvallend opzicht nauwelijks iets uitrichten. De Londense ploeg noteerde geen enkel schot. Dat was voor het eerst sinds OPTA in 2003 begon met die cijfers bij te houden.

Het duel met City was vergelijkbaar met de wedstrijd van Chelsea tegen Barcelona in de Champions League, waarbij de The Blues ondanks een overwicht van de tegenstander na een voorsprong lang stand hielden. Eén slippertje in defensief opzicht maakte de uitgangspositie voor de return over anderhalve week een stuk minder positief.

Ook tegen City werd het tactische plan van manager Antonio Conte door één defensieve onachtzaamheid om zeep geholpen. Andreas Christensen, die ook tegen Barcelona de cruciale fout maakte, mocht het zichzelf aanrekenen. Zijn onnodige balverlies was het begin van het einde van Chelsea. Want koud begonnen aan de tweede helft was de mislukte actie van Christensen de basis voor de bevrijdende treffer van de thuisploeg. Sergio Agüero speelde de bal op David Silva, uit wiens voorzet Bernardo Silva bij de tweede paal raak schoot. Het was ook de winnende treffer.

De minimale marge bood Chelsea hoop te kunnen ontsnappen aan een nederlaag. Maar enerzijds het eigen aanvallend onmachtige spel en anderzijds het overtuigende spel van City bood weinig aanleiding voor optimisme voor de gasten. Die bleven een zwaardere nederlaag bespaard, al was de manier waarop werd verloren wel tekenend voor de verhouding tussen de aankomend en uittredend kampioen.

Door de veertiende zege op rij op eigen veld heeft Manchester City weer een stap gezet op weg naar de Engelse titel. De voordelige marge op nummer twee Liverpool bedraagt nu achttien punten. Chelsea dreigt na de vierde nederlaag in de laatste vijf Premier League-duels naast een Champions league-ticket te grijpen. De achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur is vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.