Ook Busquets bijt van zich af na snoeiharde kritiek Van der Vaart

Reacties

In navolging van Koke heeft ook Sergio Busquets gereageerd op de uitspraken die Rafael van der Vaart zaterdagavond deed over het niveau van de Spaanse nationale ploeg.

Ook Busquets bijt van zich af na snoeiharde kritiek Van der Vaart
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
0 - 5
Spanje
Spanje

Van der Vaart zei bij de NOS dat hij het helemaal niet erg zou vinden als Oranje zou stuiten op Spanje. 'Laten we het hopen. Fluitend door, echt. Ik vind het een verschrikking: Spanje, jezus... Er zit eigenlijk niks in. Het is een beetje rondspelen, maar er is niemand die die beslissende bal wil of kan geven. Teleurstellend hoor.'

De weinig vleiende feedback van Van der Vaart bereikte razendsnel Spanje. Koke verwees in een reactie fijntjes naar een bekende foto die in Las Rozas, het hoofdkwartier van de Spaanse nationale ploeg, hangt. 'Ik heb Van der Vaart vaak zien spelen, vooral in de WK-finale van 2010 tegen Spanje. We hebben hier bij Las Rozas een foto hangen van het doelpunt van Iniesta tegen Nederland met hem aan zijn zijde', reet de 29-jarige captain van Atlético Madrid een oude Nederlandse wond open.

Busquets is wat minder verfijnd in zijn commentaar. 'Ik vind het jammer… alleen maar om in de spotlights te staan', aldus de routinier in gesprek met Deportes Cuatro. 'Ik kan hem ook makkelijk naar beneden halen naar aanleiding van wedstrijden die we hebben gespeeld en die mensen zich nog wel zullen herinneren, maar ik heb meer respect.'

Busquets stond in de WK-finale van 2010 in de basis bij Spanje. Van der Vaart viel in die bewuste wedstrijd in Johannesburg in, waar Koke dus al aan refereerde. Elf jaar later gaat het minder goed met de Zuid-Europeanen: na twee duels in Groep E bezit de Europees kampioen van 1964, 2008 en 2012 nog maar twee punten.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zweden
3
2
1
0
4-2
+2
7
2
Spanje
3
1
2
0
6-1
+5
5
3
Slowakije
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Polen
3
0
1
2
4-6
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.