Onzekerheid over toekomst Ibrahimovic: 'Het hoeft hier niet te eindigen'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic beleefde zondag een bijzondere dag, door in de thuiswedstrijd tegen Crotone de bijzondere grens van vijfhonderd doelpunten in clubverband te bereiken én te doorbreken. Stefano Pioli, zijn coach bij AC Milan, hoopt dat er nog heel wat goals van de Zweed bij gaan komen.

Onzekerheid over toekomst Ibrahimovic: 'Het hoeft hier niet te eindigen'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
4 - 0
Crotone
Crotone

Ibrahimovic is inmiddels 39 jaar oud, maar bewijst nog altijd niet versleten te zijn. Na zijn dubbelslag van zondag staat de spits op veertien competitiedoelpunten in dit seizoen; alleen Cristiano Ronaldo maakte er tot dusver meer in de Serie A. De vraag is of Ibrahimovic bezig is aan zijn laatste kunststukje, of dat de aanvaller er na dit seizoen toch nog een jaartje aan vast plakt. En mocht hij voor de laatste kiezen: gaat hij dan verder bij Milan, of gaat hij nog voor iets nieuws?

Pioli hoopt dat Ibrahimovic een Rossonero blijft. De oefenmeester weet hoe belangrijk Ibrahimovic is voor zijn ploeg. 'We moeten hem feliciteren met deze ongelooflijke mijlpaal', zei Pioli over de prestatie van Ibrahimovic. 'We praten hier over een absolute nummer één, een echte kampioen. Ik wil hem deze boodschap geven: het hoeft niet te eindigen bij dit nummer.'

Ook Sky Italia vroeg Pioli naar de toekomstplannen van Ibrahimovic. 'Zlatan is gelukkig bij ons en dat is het belangrijkste', sprak de coach. 'Ik denk dat het goed zou zijn als hij blijft spelen, en als hij dat bij ons blijft doen. Zlatan is een extreem gemotiveerde atleet en zorgt ontzettend goed voor zijn lichaam, maar hij is ook vermoeid. We wachten het af.'

In Italië is het speculeren over de toekomst van Ibrahimovic in volle gang. De Zweed maakte na zijn tweede goal tegen Crotone een gebaar naar de tribune, waar directeuren Paolo Maldini en Ricky Massara zaten. Ibrahimovic draaide zijn vinger in het rond, alsof hij wilde zeggen 'nog een goal erbij', en zwaaide vervolgens met twee vingers. Sky Italia suggereert dat Ibrahimovic hiermee wilde zeggen dat hij zijn contract met een, of misschien zelfs twee jaar wil verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.