Onzekerheid bij PSV-opponent Lens door storm Ciaran

Reacties

Het is maar zeer de vraag of het duel tussen FC Lorient en RC Lens van komende zaterdag doorgang kan vinden. Het is op dit moment flink noodweer in de havenstad door storm Ciaran en de burgemeester van Lorient stuurt aan op afgelasting.

Onzekerheid bij PSV-opponent Lens door storm Ciaran
© Pro Shots
Lorient
Lorient
0 - 0
Lens
Lens

Aankomende woensdag staat PSV tegenover Lens in de Champions League. Het zou echter goed kunnen dat de Franse ploeg een weekendje rust krijgt. Ciaran raast momenteel over Bretagne en de schade loopt aardig in de papieren in Lorient. Burgemeester Fabrice Loher acht het onverantwoord om de wedstrijd tussen Lorient en Lens door te laten gaan.

'Het laten doorgaan van de wedstrijd zou niet redelijk zijn. Het zou zelfs gevaarlijk zijn', liet Ouest France optekenen. Hij maakt zich zorgen om de veiligheid van de supporters. 'Het zou ook voor beide teams niet goed zijn om met deze omstandigheden te spelen.'

Het besluit of de wedstrijd inderdaad afgelast wordt, ligt echter bij de competitieleiding van de Ligue 1. Thuisploeg Lorient gaat er echter vanuit dat het duel 'gewoon' gespeeld wordt. 'We zijn helemaal niet op de hoogte van de mogelijkheid tot uitstel', zei directeur Emmanuel Robert. 'We hebben contact gehad met de gemeente en de Ligue 1 heeft geen reden op de wedstrijd uit te stellen. Het stadion heeft geen structurele schade opgelopen.'

Op dit moment staat Lens tweede in de Champions League-groep met vijf punten. PSV en Sevilla volgen met twee punten. In de strijd om een plek bij de eerste twee, en dus CL-overwintering, is een zege voor PSV woensdag van groot belang.

PSV
PSV
1 - 0
Lens
Lens
UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
4
1
1
16-4
+12
13
2
PSV
6
2
3
1
8-10
-2
9
3
Lens
6
2
2
2
6-11
-5
8
4
Sevilla
6
0
2
4
7-12
-5
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.